u skleníku a foliovníku nemůže být řeč o tepelných mostech protože není tepelně izolační a pokud jsou okna ve dvojskle tak je to lepší než nějakej foliak už jen z principu že okení tabule nepropouštějí ulrtafialové záření a pokud má člověk možnost si něco takového postavit sám tak proč ne ja bydlím na vesnici takže tu vidím dost kutilských věcí skleník ze zavařeninovích sklínek nebo z oken ruzně upravené party stany takže nepovídej že je to na hovno každéj nemá prachy na skleník za 15000 ja jsem si postavil foliak za 1200 kč a jsem spokojenstalker251 píše:nejlepší drevo ve skleníku je železo
na kabely se vyser
základ 50cm , si vykop vyčisti navoz zem , šterk kludne daj ale aj tak je to zbytečné , ked ti stupnu spodné vody pod 50cm tak ti to aj tak bude jedno
bok nevim či chceš betonovat ale ked už tak 10-15cm nad uroven základne.
Chilli zdar.
p.s. staré okná su na hovno nedržá teplotu , vznika v nich parádny sklenikový efekt ale následne prudke ochladeni , řešení je odizolovat tepelné mosty.
p.s. 2 - kup si radeji fólii
Prosím o radu
Re: Prosím o radu
S ohledem na pár větrných dní co předcházely bych už do folie taky nešel. Kolega Stalker preferuje řešení pro svoji možná ideální lokalitu.
Nebo bydlí na horách? 

A měl si zdroj vody postavený trochu výše ?proki73 píše:u toho zavlaživání mi to teklo u ptvních 3 roznoží a potom nic prostě to nechtělo tect a prutok 500l za minutu je tost alespoň myslím a jinak se podívej do mojí galerie na stavbu foliaku když poušiješ stejnej sistém akorád to snížíš tak máš super čepici na ten svůj skleník a jinak žádná dřina
Já se spíše bojím že mi to poteče samospádem

-- 18 kvě 2014 10:22 --
Máš pravdu, jak tam dáš proudový chránič, který jistí 30 mA tak je to v cajku.bremic píše:Topný kabely jsou při správným zapojení bezpečný . Používají se i do rýn pod střechou aby rozpouštěli led. Důležitý je instalovat i proudový chránič. Pak je to cajk.
O zapojení se nebojím, jsem elektrikář. Spíše jsem se bál o ty kořeny ale dám to do té podlahy a bude ...
ja mám postavenej foliak a bez problému odolal nárazovému větru 25m/s za to skleník je na tom huře takže 100 lidí 100 názoru jinak koupené foliaky jsou na p*ču to máš pravdu do toho bych taky nešel jeto jak domeček z karetbremic píše:S ohledem na pár větrných dní co předcházely bych už do folie taky nešel. Kolega Stalker preferuje řešení pro svoji možná ideální lokalitu.Nebo bydlí na horách?
jinak ně ještě tak napadlo že ani žadnej základ nepotřebuješ stačí když vyrovnáš terén třeva pomocí cihel a nato posadíš spodní konstrukci na uchycení oken
Ja chci idělat dřevěný rám do kterého vložím okna a střecha bude z folie ale nechci aby to dřevo bylo přímo na zemi aby mi to aspoň pár let vydrželo proto ten betonový základ.
to jsem pochopil ale v tom případě budeš muset na ten základ navařit lepenku protože beton ti bude taky tahat vodu ze země a i tak budeš muset ten rám ošetřit nějakým nátěrem ja to vyřešil olejovou lazuroumahis píše:Ja chci idělat dřevěný rám do kterého vložím okna a střecha bude z folie ale nechci aby to dřevo bylo přímo na zemi aby mi to aspoň pár let vydrželo proto ten betonový základ.
Stou lepenkou počitám a natřu to asi vypaleným olejem nebo něčím podobným.
Ješte si budu muset zjisti jestli by to nevadilo budoucím paprikam, ten vypaleny olej
Ješte si budu muset zjisti jestli by to nevadilo budoucím paprikam, ten vypaleny olej