Queenas - 2.sezóna pálivek

Naše chilli papričky v roce 2013
queenas
Stálý člen
Reputace: 78
Obrázky: 0

Re: Queenas - 2.sezóna pálivek

Příspěvekod queenas » 03 úno 2013 21:33

táák, koukám, že se objevila v posledních dnech nová spousta témat ve vnitřní fotogalerii, to je dobře, lidí začínají sezónu 2013 :jalapeno: :jalapeno:

Já tu mám menší update. Byl jsem teď přes víkend pryč, tak jsem to teď nafotil, teda jen ty nové prcky.
Plus mi vylezly dva klíčky chile de arbol, takže ty pak taky začnu fotit :) a naklíčím ty "Kozí rohy"
Tak tady jsou fota:
3.2.2013
první zleva Butch T, druhá Choco bhut jolo.
ObrázekObrázek

a tady můj jediný 7 pot douglah R.I.P.... ještě jsem volal domů kvůli zalévání, ať to nechcípne... bohužel žiju s člověkem v tomhle nespolehlivým... je to celkem klasika tohle a už mě to fatk vytáčí. (hned jsem to zalil po příjezdu, ale nepochybuju, že tohle už je konečná)
Obrázek

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 07 úno 2013 22:53

Ahoj chilližrouti. Jsem teď trochu marod, takže jsem nezvládal ani fotit, do toho ještě konec zkouškového... znáte to. Sotva si dojdu na záchod a do toho ještě zkoušky :ille:
každopádně jsem nafotil aspoň jeden kousek, který stál nejvíc za to..
jedná se o 7 pot douglah, který jsem odepisoval. Naordinoval jsem mu mini skleníček pod sklenkou od přesnídávky a zatím vypadá takhle (dvě fotky jsou z předchozích příspěvků, pro představu), časy jsou k fotkám (zleva):
31.1.2013 17:12 ---- 3.2.2013 22:03 ---- 6.2.2013 10:08 ---- 7.2.2013 10:36
ObrázekObrázekObrázekObrázek

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 10 úno 2013 23:12

Tak zítra snad provedu menší update s fotkama. Než zas opustím kytky na pár dní a budu se modlit, aby to přežily...

Upravil jsem seznam pěstovaného chilli v prvním příspěvku. Přibyly 4 druhy chilli + přeškrtnutý Douglah (jsem odškrtnul a změnil kvantitu) + kozí roh z hornbachu :)
Za ty 4 nové druhy vděčím Gigabytovi. Odpověděl na můj inzerát v chilli bazaru a poslal mi 5druhů semínkek, z toho jsem zasel 4 a jen Rawit prozatím nechal ležet. Ale možná mi ještě cákne v hlavě a naklíčím i ten:)) zatím ahojte

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 11 úno 2013 13:23

Tak jsem zpátky s updatem rostlinek:)

dal jsem tedy klíčit nová semena, mezitím vyklíčila dvě semínka kozích rohů, tak ty jsem zasadil do substrátu s perlitem (zatím není co fotit), keře z loňska začínají vyhánět poupata a takhle se daří mým chilli rostlinkám na rok 2013.

11.2.2013
2x chile de árbol, jedna má tři děložní lístky, takový mutant, ale snad bude ok (nějaké zkušenosti?):
ObrázekObrázek

malý TS Butch T, trošku se mi naklání za oknem:
Obrázek

malá Chococlate Bhut Jolokia:
Obrázek

prcek 7 Pot Douglah. Z toho jsem před pár dny sundal skleničku, aby si zas zvykl na bytové klima, ale nějak začal povadávat, tak jsem jsem ho na dva dny přikryl a od včera už je nepřikrytý a zatím drží, tak snad...:
Obrázek

říjnový TS Bucth T:
Obrázek

říjnová Choco Bhut Jolokia:
ObrázekObrázek

Toť zatím vše, za pár dní zas zkusím udělat update a snad naklíčí další semínka :) Hodně štěstí všem

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 11 úno 2013 13:56

a tady ještě pár orchidejí, co už mi pomalu teda odkvétají :)
dám to sem, ikdyž to asi patří do sekce ostatní
Obrázek

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 12 úno 2013 16:05

Ten Butch T je nadherny, pevny a huste listnaty :) orchideje mam dvoje na okne taky, ale uz odkvetle a jednu jsem zapomnel zalevat, tak jsem ji chtel vyhodit, ale jak jsem vytahl obal, tak jsem videl, ze tretina je jeste zelena, tak zkousim zalevat, jestli se vzpamatuje :D

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 12 úno 2013 18:43

Jo, butch t dostával v "mládí" přes den parapet na severním okně a navečer lampičku, což se mu moc líbilo, hnojení vůbec, to spíš až teď. Každopádně děkuju za pochvalu :)
Joo, orchideje, ty toho snesou hodně, už jsem měl i nějaké skoro chcíplé, ale pak vyhnaly po straně novou kytku a začly zas kvést. Tak jestli má hezký květ, dej jí šanci. Já je mám rád, protože je stačí zalít jednou za 2týdny a nestěžujou si:) jen jich mám moooooc a už mě to zalévání nebaví:))

queenas
Stálý člen

Příspěvekod queenas » 14 úno 2013 23:20

Update :)

tak začnu tím, že vymodlený 7 pot douglah je zas v pr... dneska jsem na něj trošku stříkal a tak nějak rostlinka upadla, nad zemí vypadala hezky, ale absolutně bez kořenů... tak putovala do sklenice, do perlitu vodou a přikrýt folií, ale asi chcípne, má jen děložní lístky.. (moje chyba, nebojím se rostlinky nechat trochu přeschnout, ale u téhle jsem se už prostě bál, protože ji to předtím málem zabilo.. stejně už byla oslabená)

Každopádně jsem se vrátil domů po dvou dnech, ale to se předbíhám. Než jsem odjel, tak jsem z těch hloupých rašelinových (jakoby kartonových) kelímků, vybral všechna semínka 7 Pot Douglahů, co jsem mohl a hodil je do sklenice s hlínou a zalil. Mohly se tam připlést i semínka Butch T, ale myslím, že ne. Když jsem se vrátil, objevil jsem skoro vyschlou sklenici a v ní dva klíčky. Což mě potěšilo (v pokoji se netopilo, bylo tam cca 20stupňů), třeba se přecijen něco urodí i Douglahů. foto zde:

14.2.2013
jeden klíček je uprostřed sklenice a druhý nahoře (vyklíčilo semínko z hlíny, co byla nalepená na koraji sklenice:))
Obrázek

Také jsem měl v kuchyni ve víčku pod folií s dírkama semínka od Gygabita, se kterým jsme měnili (sry za popletenou zásilku:X). Takhle vypadala semínka dneska, když jsem je odkryl:
Obrázek

No a tady prckové update (zleva Butch T, Choco Bhut Jolokia, Chile de Árbol):
ObrázekObrázekObrázek

Naklíčená semínka jsem zasadil do hlíny (dvě nejvitálnější od každého druhu) včetně nenaklíčených peter pepper, ta jsem hodil všechna tři do květináče spolu. Jen poslední TS Yellow jsem nechal na vatě a uvidíme, co se bude dít.
Až vylezou rostlinky, začnu je fotit :wave:

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2013“