Letí to jako prase a máme tu další sezonu! Po dvou posledních hektických sezónách kdy jsem v té poslední měl přes 150 odrůd a 220 rostlin jsem se i po skončení urval ze řetězu a nakoupil 60 nových hybridů a plánoval další dvoustovkovou sezonu.
Během Vánoc měl ale člověk čas hodně přemýšlet o věcech na které nemá při tom běžném shonu šanci ani pomyslet. Uvědomil jsem si, že i když byla poslední sezona rekordní a to ve všech směrech včetně sklizně, tak z toho nemám paradaxoně ani velkou radost.
Příčina je v tom, že jsem poslední dva roky vybíral a pěstoval světové odrůdy, které se budou pak dále lehce prodávat a podle toho jsem sestavoval playlist. Takže jestli jsem z těch 150 loňských odrůd ochutnal třeba 20 tak je to moc.
A co horší letos jsem po prvé neměl takové to nutkání v prstech, kdy člověk počítá každý den a těší se na to, až vyseje. Nechtělo se mi ani probírat sbírku semínek až vyloženě nechuť se v nich „hrabat“ a to byl jasný signál že je něco hodně špatně a je potřeba udělat změnu a e-shop po této sezoně nechám na 98% zavřený, ty 2% jsou pro sychr jak se říká aneb nikdy neříkej nikdy, protože když řekneš nikdy, tak se to obvykle nevydaří.
Letos se tedy vracím ke kořenům jak se říká a do play listu zařazuji starý věci hlavně z mojí tvorby ale také od lidí tady z fóra plus nějaké ty světové stálice a v neposlední řadě jsem pár těch novinek vzal také na milost. Drtivou většinu ale tvoří takové ty nostalgické odrůdy a já už se teď fakt těším až je vyseju a budu se tady moct chlubit tak jako dříve
Play list si držím v excelu tak přidávám vysvětlivky, vedle názvu kultivaru je poznámka zda se jedná o Light, Medium, Very nebo Super hot. Dále je tam výsledná barva plodu. Dále rok ve kterém jsem vysévaná semínka získal a nakonec je tam zdroj osiva.
Play list jsem hodně osekal ale ješte není finální. Něco málo přijde ještě od Golonky a od OMA. No, teď tam mám 61 kultivarů tak snad udržím strop 70 odrůd. Finální počet rostlin v předpěstu mám daný strop 100 kusů. A jistě jste si všimli , že mi chybí v play listu Jalapenos, tak ty jediný předpěstovávat nebudu a koupím si sazenice ( asi 10 ) od Jirky Kosiny jako letos – maximální spokojenost a člověk ušetří doma nějaké to místo.
Tož tady je ten seznam: