gyver 2019
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9553
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: gyver 2019
Slunečnice je fakt parádní na kličení, alfalfa, hrách, zelená čočka, pískavice, brokolice, redkvicka a naprosto pikantní je hořčice!
- gyver
- Stálý člen
- Reputace: 825
Díky za inšpirácie, o pučálke som doteraz nepočul, takže to otestujem
ďalšie skvelé odbytisko na zásoby chilli...

- gyver
- Stálý člen
Malý update
Paprikám sa darí aj napriek nezodpovednosti farmára. Nechal som ich 3 dni bez dozoru a zároveň polovička nechala pod nimi vyhúlený radiátor. Prišli sme späť do suchého lesa. Viacerým opadali spodné listy, ale prežili všetky - po jednodňovej rehabilitácii vypadali takto:

No a včera som sa poväčšine venoval presádzaniu paradajkových špagiet, tie sa za tie osudné tri dni vytiahli z paperpotov aj na 15cm ... moja chyba, nechal som ich zakryté... Takže poväčšine išli na dno kelímkov, niektoré aj naležato a poohýbané.
Vpravo ešte klíčime Annumky a zbytky, čo mi nevykukli v prvom kole:

Takže všetkým veľa zdaru, nejak sa to tu rozbehlo sa mi zdá ešte vo väčšom ako minulý rok
... nestíham všetky vaše pokroky ani sledovať
P.S. Tie paperpoty sa mi celkom pozdávajú
Paprikám sa darí aj napriek nezodpovednosti farmára. Nechal som ich 3 dni bez dozoru a zároveň polovička nechala pod nimi vyhúlený radiátor. Prišli sme späť do suchého lesa. Viacerým opadali spodné listy, ale prežili všetky - po jednodňovej rehabilitácii vypadali takto:
No a včera som sa poväčšine venoval presádzaniu paradajkových špagiet, tie sa za tie osudné tri dni vytiahli z paperpotov aj na 15cm ... moja chyba, nechal som ich zakryté... Takže poväčšine išli na dno kelímkov, niektoré aj naležato a poohýbané.
Vpravo ešte klíčime Annumky a zbytky, čo mi nevykukli v prvom kole:
Takže všetkým veľa zdaru, nejak sa to tu rozbehlo sa mi zdá ešte vo väčšom ako minulý rok

P.S. Tie paperpoty sa mi celkom pozdávajú
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
Tohle se mi docela často stává ve skleníku - slunečný den, večer nestihnu zálivku a druhý den odpoledne všechno visí. Ale vzpamatují se, žádná velká škoda.
- gyver
- Stálý člen
Zdar všetkým,
klíči to, rastie to, polievam, kŕmim, presádzam ...
Väčšina paprík už je presadená v látkových 3/4-litrákoch, tento rok som zobral o kúsok väčšie ako minulý... takže do jednej vaničky vojde len 6x4=24kusov, minulý rok som mal 28-30kusov v jednej. Prvé kúsky už atakujú výšku 50cm.

Začínam špekulovať, ako prerobiť tú lampu tak, aby sa obišla bez tienidla a neclonilo to slnku keď poobede svieti zadara. Papriky medzitým preložené za veľké okno a po bokoch sa musia uskromniť paradajky.

klíči to, rastie to, polievam, kŕmim, presádzam ...
Väčšina paprík už je presadená v látkových 3/4-litrákoch, tento rok som zobral o kúsok väčšie ako minulý... takže do jednej vaničky vojde len 6x4=24kusov, minulý rok som mal 28-30kusov v jednej. Prvé kúsky už atakujú výšku 50cm.
Začínam špekulovať, ako prerobiť tú lampu tak, aby sa obišla bez tienidla a neclonilo to slnku keď poobede svieti zadara. Papriky medzitým preložené za veľké okno a po bokoch sa musia uskromniť paradajky.

- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
V tech kelimkach to vysycha opravdu rychle, v nich nechat sazenice jen po dobu, co vystrci koreny, ktere budou zabirat cca ve 3/4 kelimku, pak uz je treba presadit do vetsiho. Ve vetsim uz se daleko lepe balancuje slunny den 

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com