Problémy s listy chilli paprik
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Problémy s listy chilli paprik
Odpověď máš ve svém vlákně 

Mám dotaz.. Prozatím bez fotky.
Mám dvě přezimované kytky. Pepperoncino a Jala Telica. Pěkně se rozrostly, ale Jala má podivně světlé listy.
Vytáhl jsem je do tepla 7.2. Dostaly vodu s lignohumátem, velmi pěkně se chytly a začaly se rozrůstat. Nejsou pod světlem, ale na západním okně. Světelné podmínky nejsou ideální (dny jsou pořád ještě krátké s slunce málo). Jala se mi zdála nějaká světlejší, tak před pár dny dostaly další zálivku, ale přidal jsem i dusíkaté hnojivo. Konkrétně hoštické tekuté na rajčata a papriky s guánem.
Může být, že jsem lehce přehnojil. Potřeboval jsem zálivky jenom trošku a hnojivo jsem přidával od oka. Uzávěr je na 5 litrů, potřeboval jsem půl litr, tak jsem dal zhruba tak desetinu uzávěru.
Listy se lehce kroutí (ok, v tom má prsty asi hnojivo a zálivka), ale listy jsou opravdu světlé. Nejsou žluté ani nijak zákeřně barevné. ale opravdu světle zelené. Pepperoncina i Jala stojí na okně vedle sebe a ty Jala jsou opravdu o hodně světlejší.
Nemyslím, si, že za to můžou škůdci. Tipl bych si na nedostatek světla, ale ještě s nějakým jiným problémem.
Rostou dobře. Rozrůstají se.. Ale ta barva mi leží v hlavě.
Pokud bude potřeba pošlu fotku, ale problém je opravdu jenom v barvě.
Mám dvě přezimované kytky. Pepperoncino a Jala Telica. Pěkně se rozrostly, ale Jala má podivně světlé listy.
Vytáhl jsem je do tepla 7.2. Dostaly vodu s lignohumátem, velmi pěkně se chytly a začaly se rozrůstat. Nejsou pod světlem, ale na západním okně. Světelné podmínky nejsou ideální (dny jsou pořád ještě krátké s slunce málo). Jala se mi zdála nějaká světlejší, tak před pár dny dostaly další zálivku, ale přidal jsem i dusíkaté hnojivo. Konkrétně hoštické tekuté na rajčata a papriky s guánem.
Může být, že jsem lehce přehnojil. Potřeboval jsem zálivky jenom trošku a hnojivo jsem přidával od oka. Uzávěr je na 5 litrů, potřeboval jsem půl litr, tak jsem dal zhruba tak desetinu uzávěru.
Listy se lehce kroutí (ok, v tom má prsty asi hnojivo a zálivka), ale listy jsou opravdu světlé. Nejsou žluté ani nijak zákeřně barevné. ale opravdu světle zelené. Pepperoncina i Jala stojí na okně vedle sebe a ty Jala jsou opravdu o hodně světlejší.
Nemyslím, si, že za to můžou škůdci. Tipl bych si na nedostatek světla, ale ještě s nějakým jiným problémem.
Rostou dobře. Rozrůstají se.. Ale ta barva mi leží v hlavě.
Pokud bude potřeba pošlu fotku, ale problém je opravdu jenom v barvě.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Ty nově vyrašený lístky jsou vždycky hodně světlý...... je to sice blbá fotka ale ty dvě rostliny vpravo tak nějak rostly celou zimu ta vlevo shodila a znova obrůstá,,

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Ano.. Ty listy na rostlině vlevo vypadají hodně světle.. Možná stejně světle jako na té mé.. ale mate mě, že tam mám dvě rostliny vedle sebe, se stejnou historií, a jedna má vcelku normální listy (možná trošku světlejší) a ta druhá hodně světlé.
Ale obě vypadají zdravě a dobře rostou.
Ale obě vypadají zdravě a dobře rostou.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
To že jsou světlý je asi v pořádku a rozdíl bych neřešil, může to být druhem .
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
Ja mám niečo takéto :'( 

-
- Stálý člen
- Reputace: 7
to vypada ako spalene od slnka, nemal si ich vonku na slnku?