Zajimave, ja jsem zatim skoncil u Mospilanu.
Tabakovy vyluh mi jiz jednou znicil kytku, tak uz to radeji neriskuji.
Tabákový výluh proti mšicím (Aphidoidea)
Re: Tabákový výluh proti mšicím (Aphidoidea)
a smí se použít tabákový výluh nebo ten mospilan, když už mi kvetou a občas mám i plody? díky za rady
Já osobně tabákový výluh nemám rád. Je to nechutně silný jed.
Ale ano, použít je můžeš. Mospilan má ochrannou lhůtu 3 dny. Ty 3 dny nesmíš sklízet plody. Podle toho co píšeš, tak další 3 dny sklízet nebudeš. Pokud použiju Mospilan, tak většinou nechávám plody na kytce tak týden, nebo ještě pár dní navíc. Není se čeho bát.
U toho tabákového výluhu nevím jak dlouho nesklízet. A těžko to určit, protože to vyrobíš pokaždé jinak.
Ale ano, použít je můžeš. Mospilan má ochrannou lhůtu 3 dny. Ty 3 dny nesmíš sklízet plody. Podle toho co píšeš, tak další 3 dny sklízet nebudeš. Pokud použiju Mospilan, tak většinou nechávám plody na kytce tak týden, nebo ještě pár dní navíc. Není se čeho bát.
U toho tabákového výluhu nevím jak dlouho nesklízet. A těžko to určit, protože to vyrobíš pokaždé jinak.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Zkus i jiné prostředky na mšice, není nutné se omezovat na mospilan či tabákový výluh. Najdes ti spousty tipů. Mně ten tabák také moc nesedí, je to agresivní dost.
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
s tabakom je zbytočná piplačka a tiež je to jed.mospilan je istota
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Ja používam radšej tabak ako chémiu. V poslednom čase ale začínam upúšťať aj od tabaku. Nie preto, že by mi vadila jeho jedovatosť, ale som lenivý ho pripravovať. Kým sa uvarí, vylúhuje a vychladne, tak za tú dobu mám už rastliny dávno postriekané mliečnym koktejlom, ktorý je takmer rovnako účinný a pritom úplne nejedovatý. Už som tu na fóre viac krát o ňom písal, ale tak aspoň v krátkosti. Zmieša sa plnotučné mlieko s vodou v pomere 1:1 a do tejto zmesi sa cvrkne po troche jedlého oleja, Alpy a saponátu (tekuté mydlo, Jar, šampón a podobne). Výhodou je, že tieto ingrediencie sú väčšinou vždy doma poruke a keď objavím vošky, tak sa nemusím trepať do obchodu. Musí sa to nastriekať priamo na vošky, ktoré sa touto mixtúrou zadusia. Pri zasiahnutí vošiek je účinok prakticky sto percentný. Okrem vošiek mám mliečny koktejl vyskúšaný aj na sviluškách a na ne zaberá tiež. Plody z postriekaných rastlín sa môžu ihneď konzumovať. Stačí ich opláchnuť vodou.
-
- Stálý člen
- Reputace: 340
A proč vlastně jednoduše nepoužijete vodu s jarem? To je více účinné než dostatečně.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Protože to je učinné jen po krátkou dobu, možná opakovaně by to melo smysl.