Bílé / stříbrné tečky na listech
Bílé / stříbrné tečky na listech
Můžou to být svilušky?

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Bílé / stříbrné tečky na listech
máš tam pavučinku...?
http://hobby.idnes.cz/svilusky-hali-pok ... zlicci_mce" onclick="window.open(this.href);return false;
http://hobby.idnes.cz/svilusky-hali-pok ... zlicci_mce" onclick="window.open(this.href);return false;
Pavučinky nejsou nikde.
To je Intumescenece, letos to tu padlo už minimálně desetkrát. Je to způsobeno přelíváním 

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
lobo píše:To je Intumescenece, letos to tu padlo už minimálně desetkrát. Je to způsobeno přelíváním

choroby-a-skudci-chilli-paprik/poradte- ... nce#p12619" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt? Přijde mi, že zálívám málo a prosychat nechávám. Před pár dny jsem zalít zapomněl a na rostlinách to šlo viditelně poznat.
No mám to samé, také nepřelívám (nechávám úplně vyschnout až svésí listy, také kvůli těm černejm potvorám), ale mám to v kuchyni kde se vaří a kde je fakt vlhko. V jiné místnosti na stejných odrůdách to téméŕ není. Ale dělá se to jen na určitých odrůdách.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Přesně tak, kolego. V první řadě to závisí na odrůdě. A vlhkost vzduchu hraje velkou roli. Loni mi stačilo postiženou rostlinu poslat do exilu na lodžii na čerstvý vánek a intumescence se přestaly vytvářet ... na rozdíl od druhé rostliny, která zůstala v bytě. Byly od sebe vzdálené jenom přes okenní tabulku a vnitřní rostlinu jsem zaléval méně než venkovní. A to nemám doma vůbec vlhko, evidentně stačí kombinace zalití a sníženého pohybu vzduchu.BlueShark píše:No mám to samé, také nepřelívám (nechávám úplně vyschnout až svésí listy, také kvůli těm černejm potvorám), ale mám to v kuchyni kde se vaří a kde je fakt vlhko. V jiné místnosti na stejných odrůdách to téméŕ není. Ale dělá se to jen na určitých odrůdách.
Takže nepřelívat, přesunout na jiné stanoviště a větrat!