už třetí den si všímám, že na jednom lístku mého Habanera jsou takové podivné bílo-žluté fleky (viz foto níže). Nijak se to nešíří, je to pouze na jednom listu, všechny ostatní jsou v pohodě. Přesto si dělám starosti a raději se chci ujistit, že nejde o nic zákeřného. Netušíte, co by to mohlo být?
Fleky na listu
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Fleky na listu
Zdravím,
už třetí den si všímám, že na jednom lístku mého Habanera jsou takové podivné bílo-žluté fleky (viz foto níže). Nijak se to nešíří, je to pouze na jednom listu, všechny ostatní jsou v pohodě. Přesto si dělám starosti a raději se chci ujistit, že nejde o nic zákeřného. Netušíte, co by to mohlo být?
Re: Fleky na listu
Bohužel pravdepodobne skudce typu msice nebo trasnenka, pořádně všechny kytky prohlidni i ze spodku listu já dneska odhalil msice me plantazi :-(
-
- Nový člen
Prohlížel jsem jak jen to šlo a nic jsem nenašel. Asi bych je viděl, ne? Nejsem si jistý, je to moje první sezóna...
Navíc, ze všech (šestnácti) rostlin a všech listů je takhle postižen pouze tenhle jeden...
Navíc, ze všech (šestnácti) rostlin a všech listů je takhle postižen pouze tenhle jeden...
Některé larvy skudcu lezou přímo uvnitř duziny listu a vyziraji ho takže na pvrchu není vidět. Progledni listy proti světlu třeba lampe tam se to da dobre pozorovat.
-
- Nový člen
Zkusil jsem to, použil jsem i lupu - vůbec nic.
Tak to je dobre 

-
- Nový člen
Zdá se, že alespoň do jisté míry jo. Otázka zůstává - co to tedy je?lobo píše:Tak to je dobre

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych toto netipnul na škůdce (fotka není moc ostrá a detailní), ale viděl bych to nějakou nekrozu...vlivem čeho to si netroufnu tvrdit. Podobně flekaté listy mají některé odrůdy (panašované listy). Máš tu rostlinu geneticky čistou? ...není šmrnclá nějakým jiným druhem ?
http://www.foto-tapety.cz