Svilusky

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Laudis
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Svilusky

Příspěvekod Laudis » 17 srp 2013 13:38

habanero píše:
Laudis píše:jo já ty predátory postnul jenom jako možnost, někde sem se o tom dočet, ale je to drahý jako čert. Poměr kopřivy a vody nemám žádnej, prostě mám na zimu nasušeno na čaj a když se ty mrchy objeví, tak udělám litr opravdu silnýho výluhu a jdu na ně :-D Pravda je taky s těma teplotama, dá se vygooglit vztah vlhkosti a teploty na životní cyklus svilušek, tím se to dá taky ukočírovat, ale né zcela vyhubit. Držím palec a ať je zlikviduješ!
Tak pojdem dnes nazbierat zihlavu a skusim spravit ten vyluh. Ked by som dal nahodou prilis vela zihlavy nemozem s tym rastlinam uskodit ? Ako dlho luhujes ?

Na 1l dávám 2-3 velký hrsti sušených kopřiv, spařit vodou a nechat luhovat 24 hod. Nemyslím, že bys tím nějak ty kytky spálil nebo něco. Postřik aplikuju co 2 dny dokud tam ty potvory ještě jsou. Ale jestli je máš nějak přemnožený, tak žádný čachry s kopřivama a natvrdo chemii, páč to sou potvory....

habanero
Stálý člen
Reputace: 54

Příspěvekod habanero » 17 srp 2013 14:45

V poriadku skusim to :) Podla coho vies ci tam este su ? Skusal som ich hladat na listoch , nasiel som asi 3-4 svilusky aj to len nahodou kedze su malicke .Myslim ,ze este niesu premnozene ......prave robim tabakovy vyluh tak uvidim ako to dopadne..

sedlinkas
Nový člen
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sedlinkas » 18 srp 2013 13:23

se sviluškama bojuju už 3 měsíce a zatím pořád nechtějí opustit kytičky, teď jsem koupila přípravek přímo na ty mrchy tak doufám to konečně zabere...jinak nikdy neříkej našel jsem jich jen pár....za pár dní jich budou stovky a tisíce, chce to zabojovat :angry1:

Gygabite
Stálý člen
Reputace: 99

Příspěvekod Gygabite » 30 zář 2013 15:00

Vyluh z kopriv mi pomohl jen castecne a ma tu nevyhodu ze znacne zapacha.Tak jsem patral a zvolil jsem tohle:
14914

Je to primarne na vinnou revu,jadroviny a okrasne dreviny ale doufam ze mi to pomuze.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 30 zář 2013 17:05

Nissorun je báječná věc...ale musí se aplikovat několikrát za sebou(v průběhu několika týdnů)!!! je dobré ho smíchat se smáčedlem (např.Silwet Star)

Gygabite
Stálý člen

Příspěvekod Gygabite » 30 zář 2013 20:41

Prostudoval jsem to smacedlo(trochu pozde).Prvni postrik jsem uz proved a padla pulka lahvicky.V jakem horizonku mam pouzit ten zbytek?

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 01 říj 2013 15:33

Gygabite píše:Prostudoval jsem to smacedlo(trochu pozde).Prvni postrik jsem uz proved a padla pulka lahvicky.V jakem horizonku mam pouzit ten zbytek?
Sosej.... :tiphat:

http://prima-receptar.cz/svilusky-a-msi ... ostlinach/" onclick="window.open(this.href);return false;

PS : INFORMACE PŘÍMO OD VÝROBCE...TENHLE PÁN TO MÁ JISTĚ NASTUDOVANÉ NEJLÉPE

AGRO BIO OPAVA KONTAKT
Ing. Marek Černý
vedoucí výroby
tel.: +420 553 626 660
GSM: +420 777 013 406
e-mail: mcerny@agrobio.cz

Gygabite
Stálý člen

Příspěvekod Gygabite » 02 říj 2013 13:58

"Dobra rada nad zlato" ale smacedlo zatim nepouziji jelikoz v tom nevidim nutnost protoze mam kytky vevnitr a smyti destem nehrozi.Informace o periode postriku je uzitecna a pomohla mi.

Dekuji

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“