Cierne skvrny
Cierne skvrny
Dnes som objavil na styroch rastlinkach rovnakeho druhu (habanero white) male cierne skvrny (cca. 1-2mm) su len na okrajoch listov. Rastlinky som presadzal pred piatimi dnami do vacssich (0,5l) kelimkov , na dno som dal granulovane hnojivo a pouzil som prepeceny substrat , kedze som pri presadzani zabudol spravit diery na odtok , urobil som ich az dnes , tak neviem ci to moze nejako suvisiet....
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cierne skvrny
A proč dáváš na dno granulované hnojivo??
Ked som ich presadzal boli dost male , tak som si myslel,ze kym prerastu korene az na dno tak budu ziviny obsiahnute v substrate uz ''spotrebovane'' .....Mam tak zasadene este par dalsich ,ktorym to zjavne neprekaza . Je mozne ,ze skvrny sposobilo prave toto ? Len potom nerozumiem preco to je len pri tejto jednej odrode......
ahoj dej sem foto dost to pomůže 

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to některé rostliny dělají (pár kousků z mé plantáže) ..a to i trochu výrazněji.... na 100% jsem nepřišl na to, co to způsobuje...ale myslím si že moc častá zálivka....asi.
http://www.foto-tapety.cz
Mám úplně to stejné, a taky na Haba White. Já jsem je ale asi přesušil. Myslel jsem, že to bude nedostatkem živin, ale pokud jsi je přesadil tato teorie padá :/
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Možností je víc, reakce na více živin, špatné intervaly mezi zalitím (velké vysušení a pak přelití a podobně), ale bud v pohodě, prakticky jí nic není.