Trinidad Scorpion Butch T
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Trinidad Scorpion Butch T
Trinidad Scorpion Butch T Zamluvit si tuto odrůdu můžete zde: TS Butch Taylor
Druh: Capsicum Chinense
Pálivost: 1,463,700 SHU
Původ: The Chilli Factory (Austrálie)
Zrání 120+ dní
Plod: 6 cm dlouhé, 3 cm široké
Výška: 100+ cm
Info: Od 1.3.2011 je nejpálivější chilli papričkou zanesenou do Guinesovy knihy rekordů Trinidad Scorpion Butch T z dílny The Chilli Factory (Austrálie). Chemickou analýzou vyskoúčinnou chromatografii s elektrochemickou detekcí HPLC-ED prokázali rekordní koncentraci kapsaicinu, které bylo obsaženo 1,463,700 Scovilleho jednotek SHU. To provedla laboratoř EML Consulting Services.
Butch T na konci názvu jinak poměrně známé odrůdy chilli papričky Trinidad Scorpion nese jméno pěstitele Butch Taylora, který je považován za "otce" nového mutanta Trinidad Scorpion Butch T.
[img=center]http://www.seminka-chilli.cz/fotky18106 ... utch-T.jpg[/img]
Druh: Capsicum Chinense
Pálivost: 1,463,700 SHU
Původ: The Chilli Factory (Austrálie)
Zrání 120+ dní
Plod: 6 cm dlouhé, 3 cm široké
Výška: 100+ cm
Info: Od 1.3.2011 je nejpálivější chilli papričkou zanesenou do Guinesovy knihy rekordů Trinidad Scorpion Butch T z dílny The Chilli Factory (Austrálie). Chemickou analýzou vyskoúčinnou chromatografii s elektrochemickou detekcí HPLC-ED prokázali rekordní koncentraci kapsaicinu, které bylo obsaženo 1,463,700 Scovilleho jednotek SHU. To provedla laboratoř EML Consulting Services.
Butch T na konci názvu jinak poměrně známé odrůdy chilli papričky Trinidad Scorpion nese jméno pěstitele Butch Taylora, který je považován za "otce" nového mutanta Trinidad Scorpion Butch T.
[img=center]http://www.seminka-chilli.cz/fotky18106 ... utch-T.jpg[/img]
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
Re: Trinidad Scorpion Butch T
Zajímavá informace, díky!
Do teď jsem si myslel, že Butch T znamená " drsňák Trinidad ", případně se to dá přeložit jako " řezník T "
Do teď jsem si myslel, že Butch T znamená " drsňák Trinidad ", případně se to dá přeložit jako " řezník T "

- Michellita
- Nový člen
- Reputace: 0
Ten řezník bylo první co mě napadlo (néé že bych se za to nějak styděla
). A informace, že právě tato paprička je nejpálivější je pro mě naprosto nová
Děkuji za ni 

Live long and prosper!
Už akýsi farmár vyrobil pálivejšiu papričku ako toto .
Jestli jsem offtopic, tak prosím upozorněte, jsem tu nový a moc se neorientuju...
Letos první pokus o pěstování - semínka mám od minulého týdne, tak jsem si říkal, co bych pro ně mohl udělat, aby rychle vyklíčila - tak jsem nakoupil rašelinové tablety, dal je do misky, přetáhl pytlíkem od svačiny a šup na topení - teď jsou to teprve 3, nebo 4 dny, co jsem to udělal a už lezou klíčky, takže doporučovaný postup funguje skvěle - a já se bál, že než se něco objeví, bude to trvat měsíc
Letos první pokus o pěstování - semínka mám od minulého týdne, tak jsem si říkal, co bych pro ně mohl udělat, aby rychle vyklíčila - tak jsem nakoupil rašelinové tablety, dal je do misky, přetáhl pytlíkem od svačiny a šup na topení - teď jsou to teprve 3, nebo 4 dny, co jsem to udělal a už lezou klíčky, takže doporučovaný postup funguje skvěle - a já se bál, že než se něco objeví, bude to trvat měsíc

- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Kontaktovat uživatele:
I když tento způsob klíčení (na topení) zavrhujeme z nedostatku přímé kontroly a možnosti dodržení konstantní teploty, je vidět, že klíčit lze i tímto způsobem. Z vlastních zkušeností víme, že klíčivost je více jak 90% a začátek klíčení je do 7 dnů od zasetí při konstatní teplotě 27°C.Butterfly píše:Jestli jsem offtopic, tak prosím upozorněte, jsem tu nový a moc se neorientuju...
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Ja som tak tiez klicil Jalapenos (dva druhy), a z 15 ich vyliezlo vsetkych 15. Habanera tak vyliezli ale len dve z piatich.
Ahoj, jednoduchá otázka: rosit/nerosit?