chtěl jsem se zeptat, jestli je vhodné nebo vůbec možné zastřihávání za účelem rozvětvení rostlin papriček.
Dík za odpověď a ať se daří

Ale co když mám papričky vysazené po dvou v jiffu a jedna rostlinka roste rychleji než ta druhá? Konkretně se jedná o druhy Pequin, Filius Blue, Demon Red a Black Pearlstalker251 píše:je to zbytečnost .... chilli neni ganja i když se tak chová co se týče nakvétacich fázi slunce ALE , zastrihávani je zbytečné ! u annuum a bacatuum je to uplne zbytečne , a u chinense iba domotáš prirodzeny rast rastliny , sama sa ti rozvetvi , totiž su druhy ktére hodne plodí na postranich vetvých a je dobre je rozvetvit (ale z genetickeho hlediska se rozvetvi samy ) a pak sou druhy napr habanero ktére rodí hlavne z hlavní koruny . neštepit a študovat rostliny , štepením u koruních rostlin si jen znížiš výnosnost...
To já samozřejmě chápuMac píše:http://osiva-semena.cz/modules/prestapr ... .php?id=58
Pokud chceš pěstovat chilli jako okrasnou rostlinu, pak ji klidně zastřihuj. Na výnos, do skleníku, zastřihovat nemusíš. Chilli se rozvětví později sama.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů