Zastřihávání

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
sickboy101
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Zastřihávání

Příspěvekod sickboy101 » 06 lis 2013 17:13

Ahoj všichni :wave: ,
chtěl jsem se zeptat, jestli je vhodné nebo vůbec možné zastřihávání za účelem rozvětvení rostlin papriček.
Dík za odpověď a ať se daří :firychil:

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Zastřihávání

Příspěvekod Dr.Pedr » 07 lis 2013 06:14

:jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:

PS: https://www.google.cz/search?q=zast%C5% ... 7Qaav4CIAw" onclick="window.open(this.href);return false;

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Příspěvekod stalker251 » 07 lis 2013 22:59

je to zbytečnost .... chilli neni ganja i když se tak chová co se týče nakvétacich fázi slunce ALE , zastrihávani je zbytečné ! u annuum a bacatuum je to uplne zbytečne , a u chinense iba domotáš prirodzeny rast rastliny , sama sa ti rozvetvi , totiž su druhy ktére hodne plodí na postranich vetvých a je dobre je rozvetvit (ale z genetickeho hlediska se rozvetvi samy ) a pak sou druhy napr habanero ktére rodí hlavne z hlavní koruny . neštepit a študovat rostliny , štepením u koruních rostlin si jen znížiš výnosnost...
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

sickboy101
Nový člen

Příspěvekod sickboy101 » 08 lis 2013 18:16

[font=Trebuchet MS]Super! :respect: Díky oběma za pomoc. Jelikož sem si objednal samé annuum papričky, tak se na to teda určitě vybodnu. [/font]

Belqo
Nový člen

Příspěvekod Belqo » 09 lis 2013 15:48

Mňa pri tomto zastrihávaní mätie jedna vec - kdekoľvek sa pozriem, sa názory líšia.. jedni si zastrihávanie chvália, iní ho zatracujú..

sickboy101
Nový člen

Příspěvekod sickboy101 » 16 bře 2014 07:48

stalker251 píše:je to zbytečnost .... chilli neni ganja i když se tak chová co se týče nakvétacich fázi slunce ALE , zastrihávani je zbytečné ! u annuum a bacatuum je to uplne zbytečne , a u chinense iba domotáš prirodzeny rast rastliny , sama sa ti rozvetvi , totiž su druhy ktére hodne plodí na postranich vetvých a je dobre je rozvetvit (ale z genetickeho hlediska se rozvetvi samy ) a pak sou druhy napr habanero ktére rodí hlavne z hlavní koruny . neštepit a študovat rostliny , štepením u koruních rostlin si jen znížiš výnosnost...
Ale co když mám papričky vysazené po dvou v jiffu a jedna rostlinka roste rychleji než ta druhá? Konkretně se jedná o druhy Pequin, Filius Blue, Demon Red a Black Pearl
Nějaké to foto dodám během dneška...

Mac
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Mac » 16 bře 2014 09:32

http://osiva-semena.cz/modules/prestapr ... .php?id=58" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud chceš pěstovat chilli jako okrasnou rostlinu, pak ji klidně zastřihuj. Na výnos, do skleníku, zastřihovat nemusíš. Chilli se rozvětví později sama.

sickboy101
Nový člen

Příspěvekod sickboy101 » 16 bře 2014 18:10

Mac píše:http://osiva-semena.cz/modules/prestapr ... .php?id=58
Pokud chceš pěstovat chilli jako okrasnou rostlinu, pak ji klidně zastřihuj. Na výnos, do skleníku, zastřihovat nemusíš. Chilli se rozvětví později sama.
To já samozřejmě chápu :) Jde mi o to, jestli nemá někdo zkušenost s tím, že mu z jednoho jiffu vyrostly dvě různě velké rostlinky a pokud jo, zajímalo by mě, jestli to bude mít na tu slabší nějaký významější vliv a pokud ano, jak to kdo případně řešil nebo jestli je to jedno a slabší tu silnější dožene sama... Zaštípnutí prej zpomalí růst, jak sem se tu někde dočetl, tak mi to přišlo jako dobrej nápad. Myslel sem, že by pak slabší mohla snáz dohnat tu silnější... :naga:
Pro příklad přikládám fotky:

16532165341653516536

Zpět na „Začátečnický koutek“