Thulle píše:Zdravím,
pustil jsem se do indoor pěstování naga jolokia při osvětlení výbojkovou zářivkou a předřadníkem.
Chci se zeptat, jak je to se zaléváním - někde jsem se dočetl, že se mají zalévat 3x denně a někde naopak, že nadměrné zalévání škodí a papričky dostávají nežádoucí hořkou chuť.
Jak je to se zaléváním, když zaseji a dále, když je přesadím do hlíny?
Ještě jsem se dozvěděl, že mají být osvětlené 16 hodin denně a 8 hodin nechat od osvětlení odpočinout. Co je na tom pravdy?
Nějaké další tipy?

Ahoj, podívej se např. do tohoto odkazu:
Základní rozdělení lamp pro růst a pro květ / doba svícení. Všeobecně i v přirodě funguje nějaká perioda svícení, kdy rostliny odpočívají.
Zalevání provádíme až je kořenový bal lehce proschlý, např. 3 litrový květník neváží 4 kg, má být na potěžkání lehký. Pokud budeš rostlinu přelívat začnou jí uhnívat kořeny, začne vadnout a živořit. To může mít za následek rozvoje plísňových chorob a hub.
O hořkosti sem už něco zaslechl, ale nevím co je na tom pravdy. Stejně tak tvrzení, že záleží na množství zálivky na produkci kapsaicinu. Nebo věcí, které bych i věřil, že množství kapsaicinu obsaženého v paprice je závislé na výživě a slunečním svitu, dle mého 2 nejdůležitější faktory.