Zalévání

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Thulle
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Zalévání

Příspěvekod Thulle » 14 lis 2011 13:40

Zdravím,

pustil jsem se do indoor pěstování naga jolokia při osvětlení výbojkovou zářivkou a předřadníkem.
Chci se zeptat, jak je to se zaléváním - někde jsem se dočetl, že se mají zalévat 3x denně a někde naopak, že nadměrné zalévání škodí a papričky dostávají nežádoucí hořkou chuť.

Jak je to se zaléváním, když zaseji a dále, když je přesadím do hlíny?
Ještě jsem se dozvěděl, že mají být osvětlené 16 hodin denně a 8 hodin nechat od osvětlení odpočinout. Co je na tom pravdy?

Nějaké další tipy? :naga: :naga: :naga:

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalévání

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 15 lis 2011 19:50

Thulle píše:Zdravím,

pustil jsem se do indoor pěstování naga jolokia při osvětlení výbojkovou zářivkou a předřadníkem.
Chci se zeptat, jak je to se zaléváním - někde jsem se dočetl, že se mají zalévat 3x denně a někde naopak, že nadměrné zalévání škodí a papričky dostávají nežádoucí hořkou chuť.

Jak je to se zaléváním, když zaseji a dále, když je přesadím do hlíny?
Ještě jsem se dozvěděl, že mají být osvětlené 16 hodin denně a 8 hodin nechat od osvětlení odpočinout. Co je na tom pravdy?

Nějaké další tipy? :naga: :naga: :naga:
Ahoj, podívej se např. do tohoto odkazu: Základní rozdělení lamp pro růst a pro květ / doba svícení. Všeobecně i v přirodě funguje nějaká perioda svícení, kdy rostliny odpočívají.

Zalevání provádíme až je kořenový bal lehce proschlý, např. 3 litrový květník neváží 4 kg, má být na potěžkání lehký. Pokud budeš rostlinu přelívat začnou jí uhnívat kořeny, začne vadnout a živořit. To může mít za následek rozvoje plísňových chorob a hub.

O hořkosti sem už něco zaslechl, ale nevím co je na tom pravdy. Stejně tak tvrzení, že záleží na množství zálivky na produkci kapsaicinu. Nebo věcí, které bych i věřil, že množství kapsaicinu obsaženého v paprice je závislé na výživě a slunečním svitu, dle mého 2 nejdůležitější faktory.

amos.zamba
Nový člen
Reputace: 1

Příspěvekod amos.zamba » 12 kvě 2012 11:40

Je potřeba rostlinky zalít po přesazení, nebo má nový substrát dostatek vláhy ?

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 12 kvě 2012 18:17

amos.zamba píše:Je potřeba rostlinky zalít po přesazení, nebo má nový substrát dostatek vláhy ?
Co je to za otázku :)

Před přesazováním substrát prolejeme vodou, aby měl dostatek vláhy. Po přesazení zalijeme taktéž. Přeci jen je to pro papriku trochu šok.

Zpět na „Začátečnický koutek“