Dnes je nezaleju a udělám zítra foto, ať můžeš posoudit, co to je "na umření". Jak jsem psal jinde, ty listy jsou hodně svěšené a zemina zesvětlá a zprašní.Kendy píše:Co to znamená "na umření"?
Je úplně normální, že když je teplo a kytka má i dost světla, tak má večer svěšené listy. To neznamená, že máš hned zalít. Prostě vydala víc vody, než kořeny stíhaly dodat. Množství vody v substrátu s tím nemá co dělat. Do rána deficit doplní a budou v pořádku. Zkus je kontrolovat ráno a ne večer. Moje mají v horku večer taky svěšené listy.
Té plísni navíc dost nahrává to, že je máš v průhledných kelímcích. Líp se jí tam roste.
Ta plíseň je, alespoň doufám, zatím pouze na povrchu. Ráno jsem to nestihl, ale večer hned odstraním vrstvu a prohlédnu zbytek, zda se nešíří i hlouběji.
Jelikož jsem panelákař, tak holky budou za oknem navždycky. Jelikož mi jich nakonec vzešlo asi 23 ze 30 semínek (což po 3 letech skladování semínek "v šuplíku" není vůbec špatné), tak jsem ještě nevymyslel, do jakých větších nádob bych je dal, abych najednou nežil v džungli. V srpnu se budu stěhovat do většího, ale do té doby budu mít jen tohle 1 okno :/Kendy píše:Mimochodem. Zdá se mi, že jsou už dost prorostlé kořeny. Měl bys přemýšlet o přesazení do většího a dát je někam ven (jestli je to možné).