Ne.. tím to není.
Přesněji. Je možné, že došlo k vzájemnému opylení, ale to se neprojeví na současných plodech.
Současné plody rostou z genetické informace obsažené v semínku z kterého vyrostla celá rostlinka. Jestli se ti navzájem zkřížilo poznáš až když vezmeš semínka ze současných plodů a zasadíš je.
Nicméně jestli to nevypadá, jak vypadat má, tak je docela možné, že se něco navzájem pokřížilo tomu, kdo ti dodal semínka.
Stává se to i u semínek z renomovaných obchodů. Ta šance je tam nižší než u semínek dodaných kamarádem, ale stává se to.
Sám jsem koupil na seminka-chilli (což je slušný obchod) minulý rok mimo jiné i Italian peperoncina. Vyrostli mě 3 rostlinky. Každá úplně jiná.
Mám jednu co vypadá a plodí opravdu jako Italian Pepperoncina (velké plody přes 10 cm), pak jednu co vypadá a plodí jako Etna Pepperoncina (možná kříženec mezi Italian a Etna) a pak poslední co nevypadá jako vůbec nic z toho. Ten poslední mutant roste jak z vody, kvete bíle s fialovým okrajem (měl by kvést jenom bíle), plodí tak trošku jako Etna, plody dozrávají z tmavě zelené do fialové, pak světle zelené a červené (to by rozhodně neměly dělat) a jako bonus skoro vůbec nepálí
Zpátky k těm tvým. Jestli rostlinka nevypadá jak by měla vypadat, tak ty za to nemůžeš.