první chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
pitrony
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

první chilli

Příspěvekod pitrony » 16 kvě 2015 20:55

23599

dostal jsem 3 druhy chilli semínek, tak zkouším jestli se mi něco podaří vypěstovat.
Druhy bohužel neznám, snad se to bude dát rozpoznat později. Květináče jsou takové jaké byly po ruce :-)
Rostlinky takhle vypadají asi po měsíci pěstování za oknem, ale teď už půjdou na balkon na parapet, už mě to přenášení nebaví :-)
Jde sem ale sluníčko jen do 11h bude jim to stačit?
Co dál? Přesadit ty dva male kvetináče a zaštipovat aby zesíly?

pitrony
Nový člen

Re: první chilli

Příspěvekod pitrony » 16 kvě 2015 21:07

Když tak pročítám fórum, tak se vůbec divím, že my něco vyrostlo jsem snad neudělal nic správně co jsem se tady dočetl, ale teď už si poradit radši nechám :-)

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4540

Příspěvekod MartinS » 16 kvě 2015 22:11

Ahoj. Do 11h jen slunicko? To je asi vychodni okno predpokladam.
Na chinesky by to bylo malo ale podle listu mas nejaky annuum.
Podminky nebudou idealni ale neco urcite vyroste.
Kvetinac alespon 5l na kazdou, aby jsi mel slusnou urodu.
Takze te presazeni asi nemine. Zasad pak kytky trosku hloubeji a stonky zesili.
Aby zemina byla az k prvnim listum. Na hnojeni atd jsou tu jiz temata.
Tak hodne stesti s prvnim pestovanim :-)

K tomu zastrihavanim, ja lonsky zastrihaval dost a mel jsem male pekne keriky. Tedy jak se to vezme.
Nejvyssi multicolor mel do vysky pres metr a habanero sice melo na vysku jen asi 50cm, ale na sirku kolem 90cm.

Letos na to nemam tolik casu a tak jsem prakticky nezastrihaval a kvety stipal jen par prvnich.
Uvidime jak si papricky poradi. Chci zkusit vypestovat vyssi rostlinky letos( zvolil jsem i vetsi pestebni nadoby), podle me se rozvetvi vsechny samy i kdyz ne hned, tak treba po 7-8mi patrech ano. Nektere uz se pekne vetvi samy. Treba Bishop crown, 7pot zatim leze porad do vysky. Na 4 rostlinkach jsem zastrihnul spicku, protoze se mi podarilo je prehnojit. Ale diky tomu se zase zacaly vetvit hned, i kdyz je to trosku zpomali.

V pestovani vyslovene velkou chybu udelat nemuzes, pokud to soustavne neprelejvas, neprehnojis, nenechas to spalit od slunicka a nebo pozde odhalis skudce. Kytka si jinak vzdy poradi a vydrzi toho hodne.

pitrony
Nový člen

Příspěvekod pitrony » 25 kvě 2015 10:40

23794

připravený přepečený substrát, pěkně jsem zasmrděl celý byt :-)

23795

tak přesazeno bordel po celém balkonu, pár kvítků zaštípáno. Snad to přežijou....
bohužel sluníčka málo, tohle je foceno asi v 10h a už jsou ve stínu, tak asi půjdou na zem, tam to bude ještě tak hodinku svítit.
Až se trochu vzpamatují, tak zkusím od každé jednu zaštípnout aby se rozvětvila, jestli bude nějaký rozdíl.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 25 kvě 2015 12:35

Ustipnutim kytky urychlis rozvetveni, ale na druhou stranu zase trochu kytku zabrzdis. Uvidis sam. Ja jsem take neco zastrihaval, hlavne z duvodu ze jsem neco prehnojil a spicka rostlinky byla hnusna a tak jsem to zastrihnul. Vetsinu nechavam rust do vysky a jsem sam zvedav jestli krome vrchni koruny se zacne rostlina i sama vetvit. Loni jsem ty spodni vyhonky vsechny smikal a mel jsem spis hlavni korunu nahore.
Podle me to ale treba neni zase tak zasadni, dost fotek od lidi co meli ve sklenicich rostlinky bez strihani meli i spodni vyhonky obrovske a na nich plno papricek.

pitrony
Nový člen

Příspěvekod pitrony » 31 kvě 2015 21:28

Pro nedostatek sluníčka uvažuji o koupi foliovníku na balkon, má to cenu?
Měl by to být asi tento http://aukro.cz/foliovnik-s-kolecky-69- ... 53336.html" onclick="window.open(this.href);return false;

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 31 kvě 2015 21:45

pitrony píše:Pro nedostatek sluníčka uvažuji o koupi foliovníku na balkon, má to cenu?
Měl by to být asi tento http://aukro.cz/foliovnik-s-kolecky-69- ... 53336.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tenhle je moc malej. Mam tu vetsi variantu bez kolecek 4 police a i tak za chvili se kytky nevejdou.
Mam to rozdelene jen na dve casti. Tj papricky jsou na te spodni co je skoro na zemi, a pak na prostredni ktera je podle tady toho foliaku ta nahore.
A pak mam jeste horni cast kde je vice mista.
Stejne bude malej a nakonec tam budou moci byt jen 2 kere, az se to rozjede. S tim ze budou na zemi a nahore tipuju maximalne kolem 20 cm mista.

takhle to mam:
https://onedrive.live.com/redir?resid=2 ... hoto%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Dolni patro je mensi a horni je az do te spicky.
Mno a mam tento: https://www.eva.cz/zbozi/73265/foliovni ... 8-x-49-cm/" onclick="window.open(this.href);return false;

S tim mensim z aukra to budes mit podobny ve finalne, narves tam jen dva, maximalne 4 kere. Ale ten vyssi vydrzi dele takto rozdeleny a setri to misto.

pitrony
Nový člen

Příspěvekod pitrony » 31 kvě 2015 22:00

jo ten vypada dobře, tak jdu hledat..

Zpět na „Začátečnický koutek“