letos pěstuju poprvé ze semínek a už teď vím o spoustě chyb, které napravím příští rok, ale je možná pár věcí, které lze vylepšit ještě za pochodu.
První věc - našel jsem teď na Black Pearl malé skvrnky na dvou listech. Předesílám, že jsem vyséval někdy počátkem března, dost bojoval ze smutnicema, pěstoval napřed v jiffech a pak přesadil bud do výsevního substrátu nebo do agro na rajčata papriky - nejsem si jist u té BP, ale nejspíš to bude výsevní, na povrchu dosypaný tím Agro.

Zatím jsem nehnojil - pouze jednou, asi před pěti dny zalil ligno humátem.

A na jiné kytce (Satan's Kiss) se mi takhle kroutí nové lístky. Může to být přehnojením z toho předhnojeného Agro substrátu?

Už se to trochu spravilo:

Ještě ukázka, jak vypadají teď (do výšky mají co dohánět, ale zase to jsou vesměs okrasky, z kterých chci mít keříky, kajenské či habanera mám zatím na předpěstování u rodičů):

Ta v pravém rohu je stejně stará jako ostatní, stejně jako všechny 3 přeživší Bird's Eye se mi takhle zasekly a trochu zmutovaly (tahle vytvořila dvojlist -viz detail) může ten malý vzrůst + mutace být tím, že jsem je vysel do nějakého starého zahradnického substrátu, pravděpodobně předhnojeného?

Díky za info a rady, především k těm skvrnám na black pearl. Obecně teď řeším, zda začít hnojit nebo počkat, až je přesadím do finálních nádob. Mám doma hoštice na rajčata + papriky, váhám, zda je už použít