Fialove stonky + odpadavanie kvetov

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Magic
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fialove stonky + odpadavanie kvetov

Příspěvekod Magic » 11 čer 2014 22:10

HotFox píše:hlavne ak chceš papričky jesť, tak zahoď kristalon do koša. je to bordel a jedno z najzákladnešjích hnojív.
Já nevim, co s tim Kristalonem všichni máte, prodává se tu snad dvacet let, a hromada lidí na něj nedá dopustit...
Když si přečtete složení ostatních hnojiv, je to prakticky to samý... Imho se tu prostě vyvinula parta lidí, která všechno, co se jim nepovedlo svádí na "ty chemický šmejdy".
Kristalon má (stejně jako všechny ostatní hnojky na květ) ideální poměr fosforu i mikroprvků, nikdy se mi s nim nestalo, že by opadávaly květy...
Nechci tu rozpoutávat hádky, nebo tak, jenom mě mrzí, co všechno tu lidi odsuzujou, snad mě chápete... :thanx:

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 12 čer 2014 10:17

Magic píše:
HotFox píše:hlavne ak chceš papričky jesť, tak zahoď kristalon do koša. je to bordel a jedno z najzákladnešjích hnojív.
Já nevim, co s tim Kristalonem všichni máte, prodává se tu snad dvacet let, a hromada lidí na něj nedá dopustit...
Když si přečtete složení ostatních hnojiv, je to prakticky to samý... Imho se tu prostě vyvinula parta lidí, která všechno, co se jim nepovedlo svádí na "ty chemický šmejdy".
Kristalon má (stejně jako všechny ostatní hnojky na květ) ideální poměr fosforu i mikroprvků, nikdy se mi s nim nestalo, že by opadávaly květy...
Nechci tu rozpoutávat hádky, nebo tak, jenom mě mrzí, co všechno tu lidi odsuzujou, snad mě chápete... :thanx:
uplně souhlasím používám ktistalon už 4roky a stalo se mi jen jednou že mi opadali květy takže hnojivem to nebude a pokud někdo nadává na kristalon že něco zkazil tak to je jen v jeho šmatlavích rukách a podle mě je kristalon jedno z nejlepších hnojiv a proto taky vyhrálo cenu za jelepší hnojivo roku 2010 ,2011, 2012 tak na tom asi něco bude ne

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Tehir » 12 čer 2014 12:08

Já neříkám, že kristalon něco kazí, na kytky je super, ale když to mám pak jíst, cítím se líp, když tam nasypu granulovanej kompost nebo ty slepičáky. Kdybych měla možnost, hnojím jen tím, co příroda dá, ale sehnat hnůj je dneska i na vesnici problém. Ptačí trus (slepičince) má údajně 1,7% N, 0,1% P, 0,42% K a 0,32% Ca, takže to není úplně ideální poměr, ale co si budem povídat, snad každá babička taky zalívala kytky kdečím a jak jí to rostlo. Nejsem žádný bio šílenec, na ostravsku to snad ani nejde, radioaktivní spad je všude okolo, takže z tohohle hlediska rozhodně není hnůj spasitel. :D :D

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 12 čer 2014 12:28

to je sice super ale i vtom granulátu musi byt chemie a ne zrovna málo aby dostaly do tak malého množství tolik živin ja do foliaku navezl 7 kar hnoje aby to mělo cenu a kdybych použil granulat tak mi stačí cca 3kg a jak je to možné jen díky chemii a já bydlím na vesnici a hnuj tu má každej 3 člověk

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Tehir » 12 čer 2014 14:40

proki73 píše:to je sice super ale i vtom granulátu musi byt chemie a ne zrovna málo aby dostaly do tak malého množství tolik živin ja do foliaku navezl 7 kar hnoje aby to mělo cenu a kdybych použil granulat tak mi stačí cca 3kg a jak je to možné jen díky chemii a já bydlím na vesnici a hnuj tu má každej 3 člověk

To jsi mi udělal čáru přes rozpočet. :D :D Jdu hledat, kdo má v okolí slepice.

Zpět na „Začátečnický koutek“