Jak dál postupovat?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
X-CHILLI
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Jak dál postupovat?

Příspěvekod X-CHILLI » 09 srp 2012 21:16

Zdravím všechny :wave: . Nejprve bych chtěl poděkovat, že je tu taková super komunita na chilli. Jsem začátečník, takže rady a zkušenosti jen vítám :thumbup:

Nafotil jsem pár fotek jak to vypadá s mým dílem a potřeboval bych pár rad co dělám špatně a jak to napravit či pozměnit, aby to vše fungovalo jak má :). Za hroznou kvalitu fotek se omlouvám :blush:

Zde mám květináč s 5ti Bishops Crown. Jsou napadeny škůdci Smutnice (Sciara) a listy jsou bledé a nevím čím to je. A taky mě zajímá jestli těch 5 kytek není na ten květináč moc.
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9579[/img]

ta samá fotka bez blesku
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9580[/img]

zde mám FATALII (blíže k vám) + HABANERO CHOCOLATE (zadní truhlík dvě kytky z prava) + BISHOP CROWN (zadní truhlík vlevo)
vůbec nerostou.
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9582[/img]

V zadu v černém květináči je NAGA JOLOKIA, která taky neroste. V bílém květináči je buď FATALII nebo HABANERO
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9584[/img]

A zde je celkový pohled na zahrádku :).
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9585[/img]

Tohle používám na Smutnice (Sciara) ještě nevím jestli to zabere a jestli to neuškodí rostlinkám
[img=center]gallery/image.php?mode=thumbnail&album_ ... ge_id=9586[/img]

Asi důležité info co potřebujete vědět:
substrát jsem koupil v Baumaxu nějaký univerzální s unojivem na 3 měsíce (mělo to polský název substrat uniwersalny nebo tak nějak :)). Staral jsem se o ně od semínek někdy od začátku června. Asi po 14ti dnech jsem zasadil Bishops a po dalším týdnu zbytek a ty fotky jsou dnešní. Mám je v panelovém bytě naproti balkonovým dvěřím,, kde na ně dopoledne svítí sluníčko a přitom je ještě od 8:00 - 22:10 osvětluje lampička s 11W zářivkou Reptilight Desert 12.0 UVB s 18740K, které se hodně blíží ke slunečnímu světlu. Kolem ze tří stran jsem z kartonu a alobalu udělal něco jako reflektor pro zvýšení světelného toku ať kytičky mají co nejvíce světla a nesvítí na ně jen z jedné strany.Teplota v bytě je furt kolem 20-25-(30 když paří slunko). Zalívám je vodou asi tak co 2-3 den :). Hrozně mě rozčilují ti škůdci, dnes jsem koupil ten vyfocený přípravek a postříkal to tím, tak snad to zabere...

Tak se do mě pusťte a raďte co a jak. budu moc vděčný... nechci ať mi to umře

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak dál postupovat?

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 12 srp 2012 09:22

Buď zdráv, něco málo o Smutnicích. Lepové desky jsou dle mého v tomto případě dost účinné.

Problém č. 1 zasazeno moc pozdě, pokud nebudeš pěstovat pod lampou.
Problém č. 2 zbavit se smutnic, nejspíše jsou napadeny ostatní okrasné rostliny nebo je jejich původ z polského substrátu - vyměnit, redukovat napadení.

Jinak přeji hodně štěstí :wave:

Zpět na „Začátečnický koutek“