Ma cenu jeste sadit? + Koupim plody

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
potrefeny_husar
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Ma cenu jeste sadit? + Koupim plody

Příspěvekod potrefeny_husar » 17 bře 2012 04:53

Jak si tak procitam forum, fascinuje me chilli vice a vice.. Nadchlo me pro popisovane lecebne ucinky (trpim zanety dutin - tak bych chtel vyrobit nejake nosni kapky)... Ale hlavne sekce ohledne nakladani masa, vyroby omacek a receptu mi udelala chut na chili :)..

Mam ted doma nejake seminka Naga Jolokia - ma jeste cenu nechavat ji klicit? Nebo uz je pozde a plody uz mit nebude?

A jelikoz nejakou dobu potrva nez mi to vyroste (jestli vubec vyroste) a vase prispevky me navnazuji cim dal vic... Chtel bych se zeptat, jestli by mi nekdo tady z fora neprodal nejake papricky? Idealne mnoho druhu v co nejmensim mnozstvi at muzu chutnat, porovnavat a vim co za rok nasadit :)...

[sub](Jestli to co jsem napsal nedava smysl, omlouvam se. Je uz celkem pozde a ja temer spim :))[/sub]

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Re: Ma cenu jeste sadit? + Koupim plody

Příspěvekod gandalf » 17 bře 2012 10:47

Jen je zasaď, nějaká úroda bude.

Hami
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod Hami » 17 bře 2012 13:08

Jasně, že to má cenu...
Sám mám ještě nějká semínka v pařníku....:-)

potrefeny_husar
Nováček

Příspěvekod potrefeny_husar » 17 bře 2012 18:06

Fajn :) tak jsem je dal klicit vsecky... Vsude se doporucuje sadit maximalne do brezna, tak jsem si nebyl jisty a radsi se zeptal :)...

Co se tyce papricek na prodej - nikdo nic? :)

-- 17 bře 2012 18:08 --

Jeste se zeptam - plody rostou podle tohom jak dlouho na rostlinu sviti slunce, nebo na tom nezalezi? Ptam se kvuli tomu, jestli jdou pestovat papriky treba i v zime doma za oknem :)

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 17 bře 2012 18:57

Rostlinám vyhovuje maximální oslunění a teplo. V chladu a stínu ti budou živořit. V zimě bych je netrápil.

Grolldir
Nový člen

Příspěvekod Grolldir » 06 dub 2012 09:48

Teď už ale je docela pozdě na klíčení že? Třeba nechat klíčit Bhut Jolokia né že bych toho měl doma teď málo celkem to bude asi 80 sazenic ale zatím jen Jalapeno a Habanero red, rád bych ještě vyzkoušel jinej druh abych měl zkušenosti i s dalším druhem.

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 06 dub 2012 10:35

Grolldir píše:Teď už ale je docela pozdě na klíčení že? Třeba nechat klíčit Bhut Jolokia né že bych toho měl doma teď málo celkem to bude asi 80 sazenic ale zatím jen Jalapeno a Habanero red, rád bych ještě vyzkoušel jinej druh abych měl zkušenosti i s dalším druhem.
Záleží pouze na Tobě a musíš se zeptat sám sebe co chceš z rostliny získat. Pokud pár plodů můžeš zasadit i v květnu, pokud mohutnou rostlinu se stovkami plodů měl jsi začít dřív.

Zpět na „Začátečnický koutek“