Letos by jsem rád rozšířil svoje obzory a proto jsem si z ebay pořídil semínka těchto odrůd:
Cayenne Red
Cayenne Yellow/Golden
Jalapeno
Hungarian Yellow Wax
Anaheim
Poblano
Big Jim
Serrano
Naga Jolokia
Problém je však v tom, že každá z těchto odrůd má jiné potřeby na teplotu, prostor,zálivku atd.
Mé možnosti jsou takové:
2x 30l barel, který mohu umístit k jižní stěně baráku (v létě je tam šílenej žár a je nutná každodenní zálivka...ale pokud by byla některá z těchto odrůd odolnější vůči přímým slunečním paprskům, tak by to mohla být ideální volba). Pokud by bylo potřeba umístění na jinou stranu než na jižní, není problém.
- v těchto barelech jsem úspěšně pěstoval rajčata, vždy 2 kytky v jednom barelu a měli obrovské výnosy
Na zbytek rostlin mi zbývá jakýsi kompost (cca 3*2metry) naplněný navrch zeminou, který je ohraničen železnými pláty takže vypadá jako takový vysoký záhon, v kterém jsem minulý rok pěstoval nakládačky a úroda byla přímo luxusní. Problém je možná v tom, že se nachází v polostínu pod třešní a nevím, jestli to bude ideál i pro tyto chilli.
Navíc je mi jasné že ideální je mít skleník nebo foliovník, ale já tuto možnost nemám...Proto pokud jsou nějaké tyto odrůdy určené vyloženě do skleníku a nemají bez něj šanci plodit, tak mi to prosím napište at je ani nenechávám klíčit

Potřebuji tedy hlavně poradit, které 2 odrůdy budou nejvhodnější do 30l barelů (kdyžtak upřesnit jestli tam má být jedna sazenice nebo mohou být dvě jako jsem to udělal u rajčat) a zbytek jestli tedy může být v tom polostínovým "kompostu" ...popřípadě jestli si mám sehnat víc podobných 30l barelů???