Semo - česká semínka paprik

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
gorgitko
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Semo - česká semínka paprik

Příspěvekod gorgitko » 02 led 2012 19:52

Ahoj,

česká firma Semo nabízí semínka těchto odrůd paprik, tak se chci zeptat na váš názor na ně, popřípadě na zkušenosti s nimi :) Minulou sezónu jsem měl ve volné půde od Sema odrůdy Damián F1 a Rafaela F1 (kápie) a byl jsem naprosto spokojenej s úrodou a chutí a taky překvapenej téměř nulovou náročností těchto odrůd (pěstuju v Severních Čechách), takže tuhle sezónu to vidím dost paprikově :) Viz. můj thread zde na fóru. Samozřejmě chci zkusit taky něco od Mopa, takže tohle neberte jako reklamu Semu.

Damián F1
Rafaela F1

exotické papriky:

Habanero
Jalahot F1 (Jalapeno)
Hamík (vypadá jak malý Jalapena, sladkej)

klasické papriky, pálivé:

Dráky F1
Ostry F1

kulaté papriky, pálivé:

Almapaprika
Korál

chilli papriky, pálivé:

Damián F1
Kilián
Kristián

chilli papriky, sladké:

Hodonínská sladká vzpřímená
Žitava

kozí/beraní rohy:

Ohnivec
Pálivec
Semaroh (nepálivá)

obdoba od Seva seed:

Beros
Prokop

různé:

Rafaela F1 (kápie)
Pyramid (pálivé minipapriky)
Směs barev chilli

plautus
Nový člen

Re: Semo - česká semínka paprik

Příspěvekod plautus » 02 led 2012 21:41

Tento rok som mal od nich Směs barev chilli, habanera a hamíka. Týral som ich v malých kvetináčoch pretože som sa skôr zameriaval na citrusy a papriky boli len na skúšku. A aj keď mali malé kvetináče, nehnojil som len som polieval a dočkal som sa úrody, síce malej ale vzhľadom na podmienky bola slušná. Inak hamík ma prekvapil a budem ho pestovať aj tento rok :foods:

Vita_Valke
Nový člen

Příspěvekod Vita_Valke » 04 led 2012 15:36

já měl letos taky habanera a hamíka a hamík naprostej luxus, lepší sladkou papriku jsem vživotě nejedl takže letos taky určitě znova, ještě chci zkusit sladký od p.Meisla

gorgitko
Stálý člen

Příspěvekod gorgitko » 07 led 2012 23:36

díky za postřehy :) Hamík je jasnej, chilli taky a to Habanero asi zkusím, ale přeci jen víc důvěřuju tomu od Mopa :)

Julian
Nový člen

Příspěvekod Julian » 13 led 2012 22:38

Ahoj od Sema jedu každý rok kozí rohy Pálivce chuťově výborné pálivost na stolní papriku dostatečná.Damiána také každým rokem a velká spokojenost.Při včasném předpěstování brzo dává plody svěží chuti. Při zavaření ztrácí na pálivosti.Dobře se suší díky tenké stěně a je velmi dekorativní a pálivost zachována.Velice nenáročna paprička která se táhne takže je možno dát více rostlin na metr..

Zpět na „Začátečnický koutek“