Sušení papriček v celku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod franta599 » 08 zář 2013 15:15

to zmražení bych taky zkusil když se rozmrazi tak chut zustane stejna co ?

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 08 zář 2013 15:37

franta599 píše:to zmražení bych taky zkusil když se rozmrazi tak chut zustane stejna co ?
Jasný. :jalapeno:

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2175
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2591
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod gandalf » 08 zář 2013 16:10

Já bych řekl, že ne. Změní se i konzistence. Když to rozmrazíš a použiješ jen kousk co pak? Znovu mrazit, nebo si jen kousek odseknout? Balit každý lusk chilli zvlášť? Podle druhů? Navíc v mazáku /ať to máš sebe lépe zabalený/ se předávají pachy z potraviny na potravinu, zabírá to tam místo, musíš stále platit za energii ....
Já to "vykostím" usuším a podle druhů uložím do lahví s patentními uzávěry /v temnu/ a celou dobu se toho nemusím všimnout. Kamarádům ho můžu kdykoli poslat třeba poštou a dostanou to ve stejné kvalitě. Z poslední sklizně /včetně nezralých/ před příchodem zimy udělám takovou pastu /nesolenou, nekořeněnou/ a tu zavařím. Bere si ji kamarád do restaurace jako koření.

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 08 zář 2013 16:48

gandalf píše:Já bych řekl, že ne. Změní se i konzistence. Když to rozmrazíš a použiješ jen kousk co pak? Znovu mrazit, nebo si jen kousek odseknout? Balit každý lusk chilli zvlášť? Podle druhů?........
Lusky k sobě nepřimrznou pokud je tam nedáš mokrý. A pokud udržuješ mrazák v čistotě tak to nemá od čeho zasmrádnout. Stačí použít plastvou krabici určenou pro mražák :foods:

rentier07
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 12 srp 2013 12:11
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod rentier07 » 15 zář 2013 23:57

Mrkni se ke mě do alba , já je rozsekávám a dám do nádobek na výrobu ledu a nechám zmrznout. Pak vyklepnu, dám kostky do krabiček a když potřebuji, tak vezmu jednu kostku a vhodím do guláše , omáček apod.

franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod franta599 » 08 říj 2013 23:50

myslite že když dam morugy do sušičky vcelku tak se mi usuší dobře ? nebo radsi propichat jehlou ?
mam takovou tu sušičku jak to tam žene horkej vzduch

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2175
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2591
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod gandalf » 09 říj 2013 15:23

A prič to chceš proboha sušit v celku? Jen z nich pěkně vyndej semníka, ta usuš zvlíšť a lusky TSM rozděl nejméně na poloviny a ještě je otevři. Já tu siuičku používám taky. Jen to neupraž. Při nižších teplotách to sice déle trvá, ale výsledek je lepší /barva, aroma ..../

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 09 říj 2013 18:34

gandalf píše:A prič to chceš proboha sušit v celku? Jen z nich pěkně vyndej semníka, ta usuš zvlíšť a lusky TSM rozděl nejméně na poloviny a ještě je otevři. Já tu siuičku používám taky. Jen to neupraž. Při nižších teplotách to sice déle trvá, ale výsledek je lepší /barva, aroma ..../

a taky doma se při nižší teplotě dá vydržet :jalapeno:


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů