Sušení papriček v celku
Re: Sušení papriček v celku
to zmražení bych taky zkusil když se rozmrazi tak chut zustane stejna co ?
Jasný.franta599 píše:to zmražení bych taky zkusil když se rozmrazi tak chut zustane stejna co ?

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že ne. Změní se i konzistence. Když to rozmrazíš a použiješ jen kousk co pak? Znovu mrazit, nebo si jen kousek odseknout? Balit každý lusk chilli zvlášť? Podle druhů? Navíc v mazáku /ať to máš sebe lépe zabalený/ se předávají pachy z potraviny na potravinu, zabírá to tam místo, musíš stále platit za energii ....
Já to "vykostím" usuším a podle druhů uložím do lahví s patentními uzávěry /v temnu/ a celou dobu se toho nemusím všimnout. Kamarádům ho můžu kdykoli poslat třeba poštou a dostanou to ve stejné kvalitě. Z poslední sklizně /včetně nezralých/ před příchodem zimy udělám takovou pastu /nesolenou, nekořeněnou/ a tu zavařím. Bere si ji kamarád do restaurace jako koření.
Já to "vykostím" usuším a podle druhů uložím do lahví s patentními uzávěry /v temnu/ a celou dobu se toho nemusím všimnout. Kamarádům ho můžu kdykoli poslat třeba poštou a dostanou to ve stejné kvalitě. Z poslední sklizně /včetně nezralých/ před příchodem zimy udělám takovou pastu /nesolenou, nekořeněnou/ a tu zavařím. Bere si ji kamarád do restaurace jako koření.
Lusky k sobě nepřimrznou pokud je tam nedáš mokrý. A pokud udržuješ mrazák v čistotě tak to nemá od čeho zasmrádnout. Stačí použít plastvou krabici určenou pro mražákgandalf píše:Já bych řekl, že ne. Změní se i konzistence. Když to rozmrazíš a použiješ jen kousk co pak? Znovu mrazit, nebo si jen kousek odseknout? Balit každý lusk chilli zvlášť? Podle druhů?........

Mrkni se ke mě do alba , já je rozsekávám a dám do nádobek na výrobu ledu a nechám zmrznout. Pak vyklepnu, dám kostky do krabiček a když potřebuji, tak vezmu jednu kostku a vhodím do guláše , omáček apod.
myslite že když dam morugy do sušičky vcelku tak se mi usuší dobře ? nebo radsi propichat jehlou ?
mam takovou tu sušičku jak to tam žene horkej vzduch
mam takovou tu sušičku jak to tam žene horkej vzduch
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
A prič to chceš proboha sušit v celku? Jen z nich pěkně vyndej semníka, ta usuš zvlíšť a lusky TSM rozděl nejméně na poloviny a ještě je otevři. Já tu siuičku používám taky. Jen to neupraž. Při nižších teplotách to sice déle trvá, ale výsledek je lepší /barva, aroma ..../
gandalf píše:A prič to chceš proboha sušit v celku? Jen z nich pěkně vyndej semníka, ta usuš zvlíšť a lusky TSM rozděl nejméně na poloviny a ještě je otevři. Já tu siuičku používám taky. Jen to neupraž. Při nižších teplotách to sice déle trvá, ale výsledek je lepší /barva, aroma ..../
a taky doma se při nižší teplotě dá vydržet