sušení papriček
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
sušení papriček
Dobrý den, Už několit let si pěstují na balkoně v květináčích chilli.Nevím přesně druh, dostal jsem je-říkám jim rudý svíce a zrají od fialova do ruda. Tyto bez problému usuším a ze semínek nejlepších kousků opět vyseju další rok. Letos jsem dostal a vypestoval celkem pěkné žluté,zřejmě odrůda Cheyene a oranžové,snad Chinnese multicolor. Některé jsem naložil, ale rád bych si je také usušil a to případně i na semena. Bojím se však že mi tyto masitější druhy neuschnou tak snadno a budou hnít. Poraďte mi prosím, jak nejlépe sušit tyto větší plody. Děkuji za návod.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Re: sušení papriček
ahoj pokud potřebuješ zjistit něco o chilli tak je třeba hledat na foru a pořádně se koukat
tady najdeš odpovědi na svou otázku a ještě více suseni-chilli-papricek-koreni/jakym-zpu ... A1en%C3%AD" onclick="window.open(this.href);return false;

- Erben61
- Stálý člen
Díky za radu. Trochu tady na tom webu tápu, je to dost složitě udělaný, ale naučím se snad brzy. 

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
nahoře můžeš vyhledávat dle klíčových slov 

- Erben61
- Stálý člen
Jojo díky,už se mi podařilo i vložit fotky. Zasekávám se tu a pomalu studuju, z různých příspěvků se opravdu dá dozvědět mnohé. Docela mě zajímají produkty, chci zkusit i med a čokoládu.Snad to dopadne líp než moje letošní zkušenost se začátečnickým balíčkem semen,které jsem si na chilli.cz vloni objednal. Moc jsem předtím nestudoval a řídil se svými zkušenostmi. Zjistil jsem, že ty odrůdy z balíčku nejsou přímo zrovna na balkon a pro pěstování v květináčích. Vyrostly mi sice vysoké a silné rostliny, ale plodů na nich nic moc.Skleník ani foliák, bohužel mít nemohu, takže pro svou potřebu zřejmě zůstanu u svých,zřejmě hybridních rostlinek, ale které z malého keříku mi dají více plodů.Musím dodat, že nepatřím k ,,plechovým´´hubám, mám rád ostrá jídla ale ani vlastně ze zdravotních důvodů nemůžu zkoušet žvýkat chilli naostro. Beru to jako zábavu, je to hezký, barevný, finančně nenáročný. Takže prosím skalní značkaře o shovívavost. Ostrému gulášku zdar.
))

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Erben61 píše: , zdravotních důvodů nemůžu zkoušet žvýkat chilli naostro. Beru to jako zábavu, je to hezký, barevný, finančně nenáročný. Takže prosím skalní značkaře o shovívavost. Ostrému gulášku zdar.))
Prosím tě, co máš za problémy, které tě tak omezují? Pokud to není tajemství. Můj TK bez prášku byval195/135a 135/90 s práškama, potom co jsem začal konzumovat chilli tak jsem musel jen prášek že dvou vysadit a tlak120/75 občas cítím i min.... O tom že se neozvali staré dobré hemeroidy jsem tu už někde psal.
Je fakt ze clovek, ktery je tu poprve se tu snadno ztrati v mnozstvi informaci co tu jsou k nalezeniErben61 píše:Jojo díky,už se mi podařilo i vložit fotky. Zasekávám se tu a pomalu studuju, z různých příspěvků se opravdu dá dozvědět mnohé.

i na hemeroidy to ma pozitivni vliv? to mmusim nasadit tatovi ten na to celkem trpivavy.p píše: Prosím tě, co máš za problémy, které tě tak omezují? Pokud to není tajemství. Můj TK bez prášku byval195/135a 135/90 s práškama, potom co jsem začal konzumovat chilli tak jsem musel jen prášek že dvou vysadit a tlak120/75 občas cítím i min.... O tom že se neozvali staré dobré hemeroidy jsem tu už někde psal.

- Erben61
- Stálý člen
Re:vavy.p píše:
Prosím tě, co máš za problémy, které tě tak omezují? Pokud to není tajemství. Můj TK bez prášku byval195/135a 135/90 s práškama, potom co jsem začal konzumovat chilli tak jsem musel jen prášek že dvou vysadit a tlak120/75 občas cítím i min.... O tom že se neozvali staré dobré hemeroidy jsem tu už někde psal. Odpověd: Hemeroidy-klidové stadium ale trpím lupénkou a musím se i tak mírnit s ostrými jídly.Je mi 53, to víš po půlkile se objevujou samý příjemnosti.:-/
Prosím tě, co máš za problémy, které tě tak omezují? Pokud to není tajemství. Můj TK bez prášku byval195/135a 135/90 s práškama, potom co jsem začal konzumovat chilli tak jsem musel jen prášek že dvou vysadit a tlak120/75 občas cítím i min.... O tom že se neozvali staré dobré hemeroidy jsem tu už někde psal. Odpověd: Hemeroidy-klidové stadium ale trpím lupénkou a musím se i tak mírnit s ostrými jídly.Je mi 53, to víš po půlkile se objevujou samý příjemnosti.:-/
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open