Substrát na váhu

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Uživatelský avatar
Mirokoudy
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 10 zář 2021 20:17
Reputace: 11
Obrázky: 0
Bydliště: Havířov

Substrát na váhu

Příspěvekod Mirokoudy » 25 říj 2021 15:16

Zdravím Vás, prosím uživatele fóra v okolí Havířov, Karviná, F.Místek a Ostrava jestli neví, kde koupím kvalitní zahradnický substrát na váhu nebo pytlovaný na založení skleníku? Popř. v jakém poměru a s čím smíchat substrát ohledně nadlehčení, provzdušnění či udržení vlhkosti pro pěstování papriček, rajčat a okurek. Nevím zda takový nákup substrátu není na závadu ohledně kontaminace šlůdců, hub či jiných škodlivých záležitostí. A nebo to mám vzít přes OBI či Baumax. Do jara mám čas, poraďte mi. Díky za každou radu.
Mirek
Ať Vám to pálí
🌶MiroKoudy🌶

Mikymoto
Stálý člen
Příspěvky: 349
Registrován: 05 srp 2021 18:50
Reputace: 1019
Obrázky: 0
Bydliště: Vysoké Mýto

Re: Substrát na váhu

Příspěvekod Mikymoto » 25 říj 2021 19:20

No nevim člověče - esli bych do skleníku rval kupovanej pytlovanej substrát. Na předpěstování nebo domácí pěstování v koflíkách jo, ale sypat s tím skleník je myslim ekonomickej nesmysl. Já mám většinu zahrady hodně jílovitou půdu a po mírném vylehčení kompostem v místech, kde se sázelo, v tom všechno rostlo slušně. Takže za sebe bych doporučoval spíš kounout v okolí po nějaké kompostárně a vzít tam buď čistej kompost, nebo hotovej substrát (hodně jich to nabízí) - cena bývá ve stovkách za m3 nebo tunu.
Další možností je natahat tam pár koleček vyzrálého hnoje, případně pohrabat zahradu a založit skleník na vrstvě sešlapaného listí. Ten hnůj nabízí dost lidí i za odvoz (hlavně koňskej) - stačí pohledat třebas bazoš.
Nebudeš sice mít luxusní hlínu hned první rok, ale po roce-dvou laskavé péče s rýčem v ruce bude výsledek zjevný. Založení kompostu někde v rohu zahrady beru jako samozřejmost a tam máš pak kupu kvalitních živin hned po ruce.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 31 hostů