Ahoj,
před 13ti dny jsem dal klíčit moje semínka chilli papriky Loco. Zezačátku jsem je nechal na kotli, aby byly v teple, ale nechtělo se jim klíčit. Mám je v Jiffy tabletách. Tak jsem je před 4 dny dal do kyblíčku s víčkem, umístil jsem zde teploměr a držím tam vlhkost. Teplota se drží okolo 29 stupňů, ale žádne známky klíčení. Otázka je jestli je mám vyhodit, protože už jim moc šancí nedávám. Děkuji
Rada ohledně klíčení
Re: Rada ohledně klíčení
Ještě bych neházel flintu do žita. Nevím kolik si toho dal naklíčit. Po týdnu už by nějaká vyklíčit mohla. Ale obecně klíčení může trvat i 6 týdnů. Ještě bych počkal alespoň dalších 14 dní. Jestli ti ale do měsíce nevyklíčí žádná, tak je něco špatně.Potoso píše:Ahoj,
před 13ti dny jsem dal klíčit moje semínka chilli papriky Loco. Zezačátku jsem je nechal na kotli, aby byly v teple, ale nechtělo se jim klíčit. Mám je v Jiffy tabletách. Tak jsem je před 4 dny dal do kyblíčku s víčkem, umístil jsem zde teploměr a držím tam vlhkost. Teplota se drží okolo 29 stupňů, ale žádne známky klíčení. Otázka je jestli je mám vyhodit, protože už jim moc šancí nedávám. Děkuji
A když bude problém, vem nové jemně je zanoř do substrátu a prď na jiffy, stále vlhké a doma a ono to vyjde, pokud ne tak jsou KO.
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
namoc na 24h do nariedeneho lignohumatu a daj to na navlhceny odlicovaci tampon krabicky s vickom, udrzuj vlhke, az vyrazi klicek, daj do jifu, alebo substratu. tym mas istotu, ze ti semena klicia, ak nemas lignohumat, staci odstata voda
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
mně některé vyklíčily taky až třeba po 14- 21 dnech ale neměl sem je v teple hlavně je drž ve vlhku pozor né ve vodě 

Tak jsem je nakonec vyhodil a dal jsem si klíčet jen jedno semínko. Pěkně jsem se o něj staral a za cca 7 dní vyklíčilo
. Chci se zeptat jak je to s oštipováním květů?

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Záleží na tom jestli chceš nějaký plod i přes zimu nebo si tu kytku chceš nechat na příští rok a jen si jí před pěstovat ale podle mně je na to moc brzo a jestli nebudeš svítit tak asi ani v zimě plod nebude.
Svítil bych moc rád, ale nemám moc čím. Můžeš mi doporučit něco v dobrý ceně? Díky