Přezimování
Přezimování
O klasickém přezimování jsem četl (zastřihnout, nechat v místnosti při teplotě kolem 15°C...), ale je možné kytky na podzim přemístit do bytu, pokračovat v pěstování a na jaře zase dát ven?
Re: Přezimování
Zkus to. Když budou mít dost světla, proč ne. Mně doma roste fíkovník, v létě na balkon a v zimě doma. Princip bude stejný.tifik píše:O klasickém přezimování jsem četl (zastřihnout, nechat v místnosti při teplotě kolem 15°C...), ale je možné kytky na podzim přemístit do bytu, pokračovat v pěstování a na jaře zase dát ven?
A kolikrát do roka sklízíš fíky? 

Jen jednou...ale stromek roste celý rok.BlueShark píše:A kolikrát do roka sklízíš fíky?
Ahoj, jde to v pohodě. Měl jsem haba red v truhlíku za oknem a před vánoci jsem sklízel druhou úrodu, než šla rostlina do foliovníku, tak jsem sklízel další úrodu a teď je již opět celkem slušně obsypaná plody. A je zatím největší. Takže, když dáš dostatečnou nádobu, dobrej substrát, občas přihnojíš a rostlina bude na stanovišti s dostatkem světla a tepla, tak budeš i v zimě mít čerstvé pálivé plody
.
Určitě plánuju mít minimálně jednu rostlinu za oknem přes zimu, Jen jsem se ještě nerozhodl. Uvidím spíš na konci sezony, co a jak bude a v jaké kondici.

Určitě plánuju mít minimálně jednu rostlinu za oknem přes zimu, Jen jsem se ještě nerozhodl. Uvidím spíš na konci sezony, co a jak bude a v jaké kondici.