tohle je moje první sezona pěstování a bohužel výbuch jako prase. ze kterého je třeba se poučit

Pro nenáročnost a slušný efekt jsem zvolil Naga Morich. Zasadil někdy poslední týden v únoru (trochu pozdě, ale v lednu jsem řešil proč není sníh na sněhuláky a až pak jsem si našel nový koníček

V přílohách se snad budou nacházet přiložené fotografie, které se budu snažit komentovat bez slz a výčitek (to už mám za sebou

Všechno šlo podle plánu. Semena z nedaleké květinky za 39 kaček. Všechna vzešla, ač uznávám, že jeden byl takový kryplík až do své smrti (o které bych zde také rád veřejně zadumal)
Malé kytičky nebudu propagovat fotkama, jsou asi všechny stejný... První fotografie tedy bude z letošní poloviny června. (Je možné si všimnout hned několika chyb co jsem udělal... venku 50 stupnů Celsia... a papričky se grillují až k smrti den co den na přímém slunci... Bystré oko pozorovatele si rovněž může všimnout že květináčky dělají co ? ... No stojí ve vodě... a ne v ledajaké... stojí totiž v roztoku tekutých slepičinců z Hoštic.
Jak se to všechno mohlo stát ?

Stalo se to následovně... Papriky na přímém slunci držely jak ďáblové... rostly jako z vody horko, nehorko. Později ovšem začaly svěšoval listy dříve a dříve. Napadlo mě že při takovém vedru ta zálivka prostě musí nutně mizet ve větším množství a proto je třeba jí zvýšit na pravidelné louhování. A voda co zbyla pod květináči v té vaničce ? ... NETŘEBA ŘEŠIT !!!... stejně se to vypaří

A jak je to s tím hnojením ? Výrobce píše koncentrace jednoho víčka do 3litrů (a to jako pořád zalejvat vodou s hnojivem ?) ..nevim... asi pořád

A pak mě napadla parádní věc jak svý papriky (té době ještě v příjemné kondici) vylepšit

Následuje druhé foto, kdy jsou papriky po důkladném proškubání...
Dobrý... ale co se dělo pak, jsem už nechápal a s odstupem času ani nedokázal ovlivnit.
Za další dva dny jsem si všiml zajímavého jevu (načasování po protrhání je možná náhoda... třeba protrhání nemělo na následující vývoj žádný vliv, třeba někdo z vás bude mít nějaký komentář)... Všiml jsem si že upadl krásný, zelený list... Prostě ty vole upad o_O... jakoby se sám zaškrtil u kmene a upad... a další... a na všech kytkách.... ty paličky s květy ? ... to samé kamarádi zlatí... z některých do dnešní doby zůstal jen opadaný kmínek s tou vidličkou na vrcholu... (ty jsem oplakal a odevzdal je zpátky přírodě)... a některé tak nějak dokulhávají, což doložím aktuální a zároveň poslední fotkou v tomto jednodílném seriálu. Status: Nula květy, nula růst. (Co dělají mezi rajčatama ? ... no... už jsem nevěděl co s nima dělat a tak jsem je zarejpal do půdy, kde se vede aspoň něčemu zelenýmu...
Závěr a otázky: Papriky neprospívají... a nemohu ani říct, že to přicházelo pomalu... že se listy kroutily pod náporem hnojiva... Nic špatného se nedělo dokud jsem je neprotrhal a tim to všechno skončilo.
Je to možné ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A teď jedna vtipná... tento vztah k těmto chudinkám bych rád nahradil vztahem novým... a klidně hejdum pejdum medajle rakouský, starý, bych si vysadil novou indoor partu...
Co se ale stane když mi vyjedou... a přijde zimní krátká světelná sezona a přes okýnko svítit nic nebude... Jak dopadnou rosliny co maj rádi světlo a rostou v blbém ročním období a bez přísvitu lampou ? (Naivně si totiž představuju že si naženu náskok a budu mít mega keře, který v květnu akorát vyložím ven (poučen předchozím nezdarem upravím pár zvyklostí) a nazdar babi. Fact or Fiction ?
Díky hoši za to že jsme můj příběh prožili teď společně a nemučte papriky jako já... je to hřích

EDIT: Omlouvám se že slibované fotky nejsou přiloženy... Zdejší forum je na mě asi příliš chytré a uznává pouze přílohy v nejběžnějších formátech světa (ze kterých ovšem neuznává přípony *.jpg, *.jpeg, *.bmp, *.png, *.gif, *.titt .... takže vlastně nic. (?)
Odkaz na ulozto.cz... http://ulozto.cz/x8MS3gny/paprikyfoto-rar" onclick="window.open(this.href);return false;