potřebuji poradit začínam
Re: potřebuji poradit začínam
A co tě posílí Tě může zabít
Nic proti Praze 
Obracím se na zdejší zkušené pěstitele s další žádostí o radu:
Dělal jsem kolem záhonku na zahradě nějaké cesty a obrubníky a teď bych potřeboval zvednout terén toho záhonu - dosypat tam nějakou zeminu (nebo substrát?). Potřebuji odhadem cca 10-15 koleček zeminy). Pěstoval jsem tam papriky loni takže plán je dosypat, doplnit kravský nebo koňský hnůj a celé to promísit s novou zeminou. Poté bych na to chtěl natáhnout netkanou folii, mimojiné proto že si sousedovic kočky myslí že je ten záhon jejich záchod. Přemýšlel jsem dosypat to např zahradnickým substrátem B (ten je ještě přbližně cenově přijatelný v tomto množství), bylo mi ale řečeno že to není dobrý nápad, že je to prý samá rašelina a za chvíli to vyhnije (nevím zda se tomu dá věřit). Máte nějaký tip kde sehnat kvalitní zeminu nebo jak toto řešíte když potřebujete větší množství? V místních stavebninách mi nabízeli pouze zarovnávací hlínu která byla víc písek než hlína. A v zahradnictví to také nevidím příliš nadějně.
Dělal jsem kolem záhonku na zahradě nějaké cesty a obrubníky a teď bych potřeboval zvednout terén toho záhonu - dosypat tam nějakou zeminu (nebo substrát?). Potřebuji odhadem cca 10-15 koleček zeminy). Pěstoval jsem tam papriky loni takže plán je dosypat, doplnit kravský nebo koňský hnůj a celé to promísit s novou zeminou. Poté bych na to chtěl natáhnout netkanou folii, mimojiné proto že si sousedovic kočky myslí že je ten záhon jejich záchod. Přemýšlel jsem dosypat to např zahradnickým substrátem B (ten je ještě přbližně cenově přijatelný v tomto množství), bylo mi ale řečeno že to není dobrý nápad, že je to prý samá rašelina a za chvíli to vyhnije (nevím zda se tomu dá věřit). Máte nějaký tip kde sehnat kvalitní zeminu nebo jak toto řešíte když potřebujete větší množství? V místních stavebninách mi nabízeli pouze zarovnávací hlínu která byla víc písek než hlína. A v zahradnictví to také nevidím příliš nadějně.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Dr.Pedr
děkuji pěkně, přesně takovou radu jsem potřeboval. Hned zítra se tam zastavím, mám to pár km od baráku.
Ještě doplňující otázka. Ten kompost je vhodný i do finálních květináčů (nebudu všechno vysazovat na záhon) nebo je to lepší s něčím promíchat?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Určitě lepší promíchat z běžnou zeminou .. já osobně bych to viděl cca 1:1
http://www.foto-tapety.cz
- vavy.p
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
u nás v kompostárně prodávají spíš substrát než kompost, ve skleníkách ho mám tak jak mi ho naložili.... cena 500,- za tunu
- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem minulý rok kupoval kompost, tak to byl čistý kompost. Ale v nabídce měli i míchané substráty. Takže záleží co koupí.
http://www.foto-tapety.cz