Zdravim tuto su moje prve rastliny Armaggeddon,Trnidad Scorpion Moruga a Infinity extra palive a chcel by som sa spytat že
či nevadi ze su všetky tri odrody vedla seba a prečo mi jedna rastlina rastie rychlejšie ako ostatne už ma vyše metra..
Budem vdačny za každu radu.
http://www.jpeg.cz/obrazek/emmq
http://www.jpeg.cz/obrazek/emmc
http://www.jpeg.cz/obrazek/emmp
posudenie rastlin
-
- Nováček
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
Re: posudenie rastlin
Nevím, která je která, ale jsou opravdu hodně blízko u sebe. Budou mít málo substrátu. Dá se pěstovat i v truhlíku, dokonce i velké kytky, ale je to "vyšší dívčí". Musí se hodně hnojit a současně kytky hnojivem nespálit. je to obtížné.
Většinou se v takových truhlících pěstují jenom malé okrasky. Tak kolem 40 centimetrů. Větší kytky v něm budou trpět. Jestli máš možnost, tak je přesaď do většího.
Ani jedno z toho ci máš nasazeno nemám, ale podle semínka-chilli ta moruga vyroste na 170 x 100 cm (výška x šířka). Potřebuješ na ni květináč 15litrů a víc. V menším nezdechne, ale nebude růst a plodit jak by měla.
Většinou se v takových truhlících pěstují jenom malé okrasky. Tak kolem 40 centimetrů. Větší kytky v něm budou trpět. Jestli máš možnost, tak je přesaď do většího.
Ani jedno z toho ci máš nasazeno nemám, ale podle semínka-chilli ta moruga vyroste na 170 x 100 cm (výška x šířka). Potřebuješ na ni květináč 15litrů a víc. V menším nezdechne, ale nebude růst a plodit jak by měla.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
-
- Nováček
ta najvačšia ma už aj prve kvety neni už neskoro na presadenie ?
Ne.. S tím není žádný problém. Po přesazení se na pár dní pozastaví růst. Podle toho, jak šetrný budeš a jak moc, nebo málo, se ti povede poškodit kořeny. Pokud máš rostliny tak blízko u sebe, tak je docela možné, že ty kořeny budou mít propletené a nějakému poškození se nevyhneš. Navíc rostlina bude ze začátku cpát živiny do kořenového systému. Aby se rozrostl a využil nový prostor. Je to ale dobrá investice.denis85101 píše:ta najvačšia ma už aj prve kvety neni už neskoro na presadenie ?
Při přesazení bych doporučil použít lignohumát (dle návodu). Pomáhá proti šoku z přesazení a urychlí vybudování kořenového systému.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Normálně bych si vzal nůž a zeminu mezi rostlinami prořízl, to že budou vlásečnice propletené a tím pádem řezem poškozené neřešim.. No a pak opatrně vyndáš vlastně takovou tu kostku z truhlíku a přendáš do připravené větší nádoby, obsypeš a v pohodě. To poškození je jako když se škrábneš tak za dva dny si nevzpomeneš, jestli to bylo na pravé nebo levé ruce. A uvidíš že tak po čtrnácti dnech se rostlina rozjede jak živou vodou politá
Papriky jsou na tohle hodně v pohodě, vůbec nepatří k rostlinám, které se špatně adaptují nebo regenerují.
Zdarec

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
-
- Nováček
Vďaka za rady už som ju presadil do kybla 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9616
- Kontaktovat uživatele:
Klidne jsi mohl nechat jeden truhlík jak to bude vypadat a tím se naucit, jak hnojit ... (chybama se človek učí).
Já pestuji ve velmi malých nadobách a i stylem bonsai, ale není to sranda. Mám letité zkusenosti a i tak mi občas neco zdechne, ale jsem limitován místem, mám doma pres 100 stromů citrusů
Ale ty pokusy a hledání limitů rostlin mne prostě baví. 
Já pestuji ve velmi malých nadobách a i stylem bonsai, ale není to sranda. Mám letité zkusenosti a i tak mi občas neco zdechne, ale jsem limitován místem, mám doma pres 100 stromů citrusů