posudenie rastlin

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
denis85101
Nováček
Reputace: 1
Obrázky: 0

posudenie rastlin

Příspěvekod denis85101 » 09 čer 2016 23:05

Zdravim tuto su moje prve rastliny Armaggeddon,Trnidad Scorpion Moruga a Infinity extra palive a chcel by som sa spytat že
či nevadi ze su všetky tri odrody vedla seba a prečo mi jedna rastlina rastie rychlejšie ako ostatne už ma vyše metra..
Budem vdačny za každu radu.

http://www.jpeg.cz/obrazek/emmq
http://www.jpeg.cz/obrazek/emmc
http://www.jpeg.cz/obrazek/emmp

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Re: posudenie rastlin

Příspěvekod Kendy » 10 čer 2016 08:46

Nevím, která je která, ale jsou opravdu hodně blízko u sebe. Budou mít málo substrátu. Dá se pěstovat i v truhlíku, dokonce i velké kytky, ale je to "vyšší dívčí". Musí se hodně hnojit a současně kytky hnojivem nespálit. je to obtížné.

Většinou se v takových truhlících pěstují jenom malé okrasky. Tak kolem 40 centimetrů. Větší kytky v něm budou trpět. Jestli máš možnost, tak je přesaď do většího.

Ani jedno z toho ci máš nasazeno nemám, ale podle semínka-chilli ta moruga vyroste na 170 x 100 cm (výška x šířka). Potřebuješ na ni květináč 15litrů a víc. V menším nezdechne, ale nebude růst a plodit jak by měla.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 10 čer 2016 09:06

:wave: Přesně tak jak píše Kendy rozhodně bych je rozesadil. Není problém opatřit si nějaké kyblíky od majonézy, kečupu, hořčice.... dá se to sehnat celkem běžně, kdyby se Ti nechtělo investovat do velkých květináčů, které jsou pravda docela drahý. Taky jsem pěstoval v truhlících a bylo t málo i na Jalapeňa. Narostou Ti nějaké ale ani pěstování dvou tří odrůd v jedné nádobě není to pravé, zkříží se samovolně, což tedy poznáš až napřesrock,pokud budeš vysévat semena z těchto společně pěstovaných rostlin. Naopak je to docela hezký u nějakých okrasek, kdy Ti truhlík hraje všemi barvami. :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

denis85101
Nováček

Příspěvekod denis85101 » 10 čer 2016 15:29

ta najvačšia ma už aj prve kvety neni už neskoro na presadenie ?

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 10 čer 2016 17:00

denis85101 píše:ta najvačšia ma už aj prve kvety neni už neskoro na presadenie ?
Ne.. S tím není žádný problém. Po přesazení se na pár dní pozastaví růst. Podle toho, jak šetrný budeš a jak moc, nebo málo, se ti povede poškodit kořeny. Pokud máš rostliny tak blízko u sebe, tak je docela možné, že ty kořeny budou mít propletené a nějakému poškození se nevyhneš. Navíc rostlina bude ze začátku cpát živiny do kořenového systému. Aby se rozrostl a využil nový prostor. Je to ale dobrá investice.

Při přesazení bych doporučil použít lignohumát (dle návodu). Pomáhá proti šoku z přesazení a urychlí vybudování kořenového systému.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 10 čer 2016 17:35

Normálně bych si vzal nůž a zeminu mezi rostlinami prořízl, to že budou vlásečnice propletené a tím pádem řezem poškozené neřešim.. No a pak opatrně vyndáš vlastně takovou tu kostku z truhlíku a přendáš do připravené větší nádoby, obsypeš a v pohodě. To poškození je jako když se škrábneš tak za dva dny si nevzpomeneš, jestli to bylo na pravé nebo levé ruce. A uvidíš že tak po čtrnácti dnech se rostlina rozjede jak živou vodou politá :-D Papriky jsou na tohle hodně v pohodě, vůbec nepatří k rostlinám, které se špatně adaptují nebo regenerují. :thumbup: Zdarec
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

denis85101
Nováček

Příspěvekod denis85101 » 11 čer 2016 07:58

Vďaka za rady už som ju presadil do kybla :D

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9616
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 11 čer 2016 11:26

Klidne jsi mohl nechat jeden truhlík jak to bude vypadat a tím se naucit, jak hnojit ... (chybama se človek učí).
Já pestuji ve velmi malých nadobách a i stylem bonsai, ale není to sranda. Mám letité zkusenosti a i tak mi občas neco zdechne, ale jsem limitován místem, mám doma pres 100 stromů citrusů :D Ale ty pokusy a hledání limitů rostlin mne prostě baví. :-)

Zpět na „Začátečnický koutek“