jen poznamek .. z mych nepatrnych zkusenosti ...
1) k te CFL budes imho potrebovat ten reflektor - uz proto, at nesvitis nahoru, kde to neni potreba ... reflektor nasmeruje svetlo tam kam treba. Soucasti reflektoru je ta objimka
2) na vlastni kliceni neporebujes svetlo .. klicit muzes i ve tme .. budes ale potrebovat spis teplo a vllhko. Takovych relat. stabilnich 28-30 C by se hodilo. Ja bud klicim v kotelne, kde je tma, ale je tam stabilne kolem 29. Nebo na okne, ale v plast. sklenicku pod kterym je vyhrivana podlozka a ve sklenicku byva kolem 27-30 C. Zalezi co budes klicit .. nektere druhy klici rychle a prijdou mi nenarocne (napr Jalapeno), na druhou stranu nektere CHinense potrebuji delsi cas a vetsi teplo ... Jasne, ze jakmile kytka ale vyklici, svetlo uz potreba je ..

zase bacha at to nespalis .. me se to povedlo :-((( temer jsem zmordoval certsve presazeny prtata Habaner kdyz jsem je strcil pod 200W CFL ... :-(
3) rodice smiris rychle .... pokud zacnou remcat .. naznac jim, ze bys taky mohl pestova Ganju .. pak ti mozna na obycejny Chilli jeste radi prispeji

))
toz at se dari ....