množtví: přemýšlel jsem o zhruba 5-7 druzích, odstupňoval jsem si je podle pálivosti(viz níže)
podmínky: předpěstování doma za oknem v ideálních podmínkách, okna na jih, stabilní teplota, možnost přísvitu, hnojení jsem zkoušel už loni, pár se mi jich tím podařilo zabít ale jakž takž jsem se to naučil...
po přesazení je mám venku směrem na jih, světlo prakticky totožné se slunečním cyklem, bezvětrné místo, poměrně bezsrážková oblast, nicméně nemám fóliák ani skleník, přesazení v průběhu května.
typy papriček:
nejpálivější: jako asi každý velice mírně pokročilý chci mít ve svém portfoliu i tu nejpálivější... problémem je že tyto druhy většinou potřebují minimálně fóliák a s tím se mi moc stavět nechce... potřeboval bych tedy nějakou z té nejpálivější ligy, která jej neptřebuje... chtěl bych vyzkoušet 2-3 druhy
středně pálivé: opět bezfóliákové podmínky.... tyto bych chtěl nasušit a používat jako standartní koření v malém množství pro celou rodinu
kozí rohy: je třeba něco dodávat? jemně pálivé, pokud možno co největší výnos a větší velikost papriček
hodně málo palivé: do salátu a všude tam kde je potřeba do jídla přidat trochu barvy a nemusí vám shořet huba:-D
ozdobné: hodně se mi líbí fialové nebo ve tvaru jablíček, či takové které rostou ve velkých trsech..... nechci ovšem rostliny málé vzrůstem, minimálně 40- 50 centimetrů...
pokud se nad tím někdo zamyslíte a zkusíte mi dopuručit pár druhů které nejsou tak náročné na podmínky ani na pěstitele prosím napište