Pěstování za oknem

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
shaity
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Pěstování za oknem

Příspěvekod shaity » 28 bře 2013 15:26

Zdravím všechny ostatní plechové huby,

chystám se od jara poprvé pěstovat v kuchyni na poličce a za oknem.
Na co je prosím potřeba si dát pozor.

Pro začátek asi klasické chilly chilly a habaneros. Určité zkušensoti s indoor pěstováním mám, ale ty tady asi využít nepujdou.

Jak je to s Ph půdy, s teplotou a vlkostí? Jaké idělání substráty(kokos,rašelina atd)??

Díky moc...a chilli zdar

dejviik
Stálý člen
Reputace: 0

Re: Pěstování za oknem

Příspěvekod dejviik » 30 bře 2013 12:32

cau cau:-) kdyz chces pestovat za oknem muzes zacit kdy chces:-),ale musis rostlince vytvorit idelani podminky:-) hlavne svetlo:-) zalezi jaky druh si vyberes ( z dozravanim) doporucil bych african devil,black pearl atd atd..mozna budes muset i prisvicovat:-)
s pH ti moc neporadim,ja to neresim..na vykliceni jsem pouzil substrat pro mnozeni a vysev a pak do finalnich kvetniku jsem dal substrat na papriky a rajcata..:-) teplota na kliceni..ja mel 24 stupnu,mel jsem to v parnicku.. at se dari :wave:

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Re: Pěstování za oknem

Příspěvekod proki73 » 03 dub 2013 22:07

hoj už pěstuju nějakou dobu a doporučuji sterilizovat hlínu ideal v mikrovlnce stačí 2,5 min na mysku substrátu (asi 2 litry substrátu) a mělo by to byt přikryte ať se nevypaří voda :thumbup: a musí byt jemny tudíš vysevní a nezapoměň na zakladní věci 25-28 stupňů ale pokud budeš mit stabilně 23 nebo 24 tak se nic nedějě a potom vlhno kropit každej den jen trošku a taky kyslík a hlavně níkdy to nedavej na topení ani na parapet pro semena to není dobdé je tam příliš velké kolísání teplot

Zpět na „Začátečnický koutek“