Padají mi květy

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
TheRockDuck
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Padají mi květy

Příspěvekod TheRockDuck » 03 čer 2013 23:33

Dobrý večer vespolek,

měla bych dotaz. Úplně všechny moje papriky (Pequin, Cayenne Yellow, Black Pearl, Twilight, Taka no Tsume, Satan's Kiss a African Devil) už razí krásně do květu, dokonce bych řekla, že až moc. Cayenne už má dvě cca 4cm papričky. Poslední dva týdny mi ale z nějakého důvodu začaly padat květy. Poupata vykvetou, ale v plném květu začnou vadnout a žloutnou jim šťopky, načež odpadnou u stonku, konec šťopičky s květem je vždycky černý, jako kdyby je rostlinka odmítala. Nevíte, čím to je?? :dunno:

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Re: Padají mi květy

Příspěvekod stalker251 » 03 čer 2013 23:37

když teplota klesne pod 15 stupnu rastliny prestávaju korenama prijimat fosfor , pri dlhodobem výpadku následuje nepomer prijimaných hnojiv k a absentujucemu fosforu a kvet odpadne ,
alebo máš v hnojive nedostatek fosforu alebo špatný pomer hnojiv
nebo taký prítomnost roztočú spusobuju odumirani nových výhonku , zabira na ne vermitec
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 04 čer 2013 08:31

momentálne to s týma kvetmi je dosť rozsiahle vo veľkých fóliákoch bez vykurovania, hm negatívum zozimenia, to potom prospieva aj tým roztočom chladomilným potvorám. Na veľkých plochách sa používan ten spomenutý - len upresním VERTIMEC http://www.syngenta.com/country/sk/Site ... _popis.pdf, je to dobre smradľavé svinstvo a otec to postrekuje v ochrannom odeve a dýchacej maske s filtrom. fuj.
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

Wiking
Stálý člen

Příspěvekod Wiking » 04 čer 2013 09:51

TheRockDuck píše:
Poupata vykvetou, ale v plném květu začnou vadnout a žloutnou jim šťopky, načež odpadnou u stonku, konec šťopičky s květem je vždycky černý, jako kdyby je rostlinka odmítala. Nevíte, čím to je?? :dunno:
Popis nam, cim jsi hnojila do kvetu a cim hnojis ted od te doby kdy se zacly tvorit kvety.
Dale nam napis kde ty rostliny mas (doma, venku, ve skleniku) a jaka je okolni teplota.. +- ve dne a v noci.
L.
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

TheRockDuck
Nový člen

Příspěvekod TheRockDuck » 04 čer 2013 21:06

Papriky mám doma v květináči. Jsou asi měsíc přesazené v substrátu, který je předhnojený, takže jsem je ještě nehnojila. Teplotu mají od oka kolem 24 stupňů, ale v noci to trochu padá asi na 20... když nad tím tak přemýšlím, asi je jim vážně zima.

jezdik77
Stálý člen
Reputace: 94

Příspěvekod jezdik77 » 04 čer 2013 21:32

TheRockDuck píše:Papriky mám doma v květináči. Jsou asi měsíc přesazené v substrátu, který je předhnojený, takže jsem je ještě nehnojila. Teplotu mají od oka kolem 24 stupňů, ale v noci to trochu padá asi na 20... když nad tím tak přemýšlím, asi je jim vážně zima.
Zima ? určitě ne, ve skleníku mám 10 stupňů, a všechno kvete OK.
Hádám, že se ještě nevzpamatovali z přesazení, počkej na nový květy :thanx:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 04 čer 2013 21:54

Ja mam papriky uz asi 2mesice na zasklenem balkone a poslendi tri tydny uz je vzdycky otevreny, ikdyz to padalo k peti stupnum, tak kvety neopadaly (zatim:)) a male papricky uz rostou.. i annuum i chinense. Opadavaji mi kvety jen v byte na lonskych nonamech.

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Příspěvekod stalker251 » 04 čer 2013 22:32

vtom pripade ked neni problem s teplotou je problem , ikdyž si myslim že správna telota pro zralost kvetu je 25+ hlavne u chinenses , bude problem v rozotčoch , anebo máš nespravny pomer hnojiva , nadbytek dusika spusobi opad kvetu
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

Zpět na „Začátečnický koutek“