Ahoj, s dovolením bych využil tohoto tématu, protože dle názvu odpovídá tomu s čím mám aktuálně problém.
Jedná se o papričky Kristián a Damián a jejich listy se mi opravdu nelíbí (viz. obrázky pod textem). V pěstování papriček jsem laik, pěstuji prvním rokem. Obzvláště u toho Kristiána vše šlo zpočátku skvěle, rostlinka se bohatě obsypala listy, vyrostla do předpokládané výšky a začala hodně plodit. Papričky postupně začaly dozrávat do žluté barvy, několik už jsem jich sklidil. Ale nedávno začaly hojně opadávat listy a ty co jsou na rostlince vypadají šíleně nezdravě.
Rostliny pěstuji na nekrytém balkoně a cca před 14 dny jsem je neuchránil od prudkého deště a tak se obávám přelití. Řekl jsem si, že jí nebudu nějaký čas zalévat, ale podle potěžkání květináče se mi zdá, že substrát řádně nevysychá (v porovnání s jinými papričkami, které ten déšť zvládly a krásně proschly). Na povrchu je substrát suchý, ale když hrábnu níž, tak je cítit určitá vlkhost. Není to mokré, ale prostě vlkhé.
Zelené papričky stále postupně dozrávají, ale trošku se obávám, že rostlina bude za chvíli bez listů.
Přihnojuji tekutými slepičinci.
Vidíte to podle fotek na přelití, nebo by mohl být problém někde jinde? A pokud by to bylo přelití a substrát ne a ne řádně vyschnout, tak by asi bylo nejlepší přesadit, že?
Předem moc díky za každou radu!