Lignohumat+hošticke slepicince..
Lignohumat+hošticke slepicince..
Zdravim,,mužu míchat Lignohumat+hošticke slepicince..? a v jakem pomeru?

- gandalf
 - Stálý člen
 - Reputace: 2632
 - Obrázky: 0
 - Kontaktovat uživatele:

Re: Lignohumat+hošticke slepicince..
Můžeš /občas/. Dávkování je tam asi v návodu. Lignohumátu tolik, aby to mělo barvu slabého čaje /nejprve protřepat/.

jj jako čaj to barvu melo.. do 10L konvice jsem dal dva vrsky coz je 30ml...podle navodu se ma davat 15ml na 5L vody:-)..jde mi o to jestli obcas muzu obcas pridat k lignohumatu i slepicince(hostice)..hostice se maj davat jedno víčko na 3L vody..tak muzu dat na 10L 2x lignohumat a 3x hostice?..nebo to mam stridat? 
a nebo davat lignohumat jen ze zacatku (dnes jsem presazoval do folio a rovnou to zalel lighn.) a pak prejit na hostice?
ja vim jeto semnou hrozny..omlouvam se:-))

a nebo davat lignohumat jen ze zacatku (dnes jsem presazoval do folio a rovnou to zalel lighn.) a pak prejit na hostice?
ja vim jeto semnou hrozny..omlouvam se:-))
podľa mňa ako som pochopil, lignohumát práve naomáha kvalitnejšiemu a efektívnejšiemu transportu žívín do rastlin, okrem iných pozitívnych vlastností, nie je potrebné sa obávať miešaniu, či súčasnému použitiu organického hnojiva a lignohumátu, akurát je možné objem hnojiva zmenšiť. Nevylučujú sa ani minerálne hojivá s humátom. Tu o tom popisujú http://www.humagro.sk/

8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.
jj diky 
tohle jsem potřeboval vedet:-)

Mam taku otazku?Su tie hnojiva,hnojenie celkom nevyhnutné,či dá sa to vypestovať aj bez toho?Ja som totiž hned na začiatku zakomponoval klasicky hnoj do pôdy,tak sa pytam či bude treba potom hnojiť aj tymi slepačincami alebo čim.

podľa mňa to závisí od spôsobu, resp kde je rastlina pestovaná. ked je vysadená voľne do predpripravenej pôdy ( odležaný hnoj, kompost, organika ...) tak už nie je hnojenie nevyhnutné, leda ak nejaká vitalizácia pre rast a zlepšenie príjmu živín, tvorby koreňového systému a pod., pri kvete a plode je vhodné dodatočne jemne dávkovať organiku tak aby sa len upravil pomer pre lepšiu tvorbu plodov ( zvýšenie P a K ) - aspoň takto to riešia naši pri pestovaní rajčín/papriky vo fóliákoch (mega)
Keď je rastlina v nádobe - kvetináč tak časom pôvodný substrát slabne tak je prihnojovanie prirodzene logické (primerane) - takto som to pochopil ja, len nie som si istý postupom a kedy čo koľko ako, pre mňa je kvetináčové pestovanie novum tak aj ja sa tu snažím čo to múdre a šikovné odchytať. Ale háda sa tu vyjadria ostrieľaní harcovníci

Keď je rastlina v nádobe - kvetináč tak časom pôvodný substrát slabne tak je prihnojovanie prirodzene logické (primerane) - takto som to pochopil ja, len nie som si istý postupom a kedy čo koľko ako, pre mňa je kvetináčové pestovanie novum tak aj ja sa tu snažím čo to múdre a šikovné odchytať. Ale háda sa tu vyjadria ostrieľaní harcovníci
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.
						- gandalf
 - Stálý člen
 - Reputace: 2632
 - Obrázky: 0
 - Kontaktovat uživatele:

Já např. přihnojuji permanentně jak ke kořenům, tak na list, jak ve fóliovníku, tak i v kontejneru.