Zdravím,
mám problém s opylením indoor chilli paprik.
Minulý rok v říjnu jsem zasel Habanero baby red. Rostlinka má asi 0,5m a má se k světu. Před dvěma týdny mi začala kvést. Po zkušenostech z minula jsem věděl, že musím opylit ručně. Použil jsem opakovaně malý štěteček, vždy se shodným výsledkem - květ upadl. Ačkoliv jsem se snažil být maximálně šetrný i po minimálním kontaktu štěce s květem došlo k odlomení květu.
1. Mohl by mi někdo poradit jak nejlépe provádět ruční opylení (čím, jak, fintičky...)?
2. Dá se říci, kdy je optimální květ opylit (např.: 2dny po otevření květu....)?
3. Musím se trefit do přesného dne nebo lze květúspěšně opylit v delším časovém úseku?
Dík
Jak opylovat chilli?
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
Re: Jak opylovat chilli?
Ahoj,
není to žádná věda. Minulý rok jsem řešil podobné věci a osvědčilo se mi tohle:
1. - Rostlina nesí být přelitá....omezením zálivky nic nezkazíš!
2. - S rostlinkou stačí 1x denně zatřást ( není třeba používat štěteček a opylovat každý květ zvlášť )
3. - Pokud dodržíš body 1& 2, nemusíš řešit nějaký časový úsek...
Měj se - Hami
není to žádná věda. Minulý rok jsem řešil podobné věci a osvědčilo se mi tohle:
1. - Rostlina nesí být přelitá....omezením zálivky nic nezkazíš!
2. - S rostlinkou stačí 1x denně zatřást ( není třeba používat štěteček a opylovat každý květ zvlášť )
3. - Pokud dodržíš body 1& 2, nemusíš řešit nějaký časový úsek...
Měj se - Hami
- Swarm23
- Nový člen
- Reputace: 0
Zdary, využiji toto téma, děkuji.
Taková (asi hloupá) otázka. Když mám jen jednu rostlinku Red Savia bude plodit? Protože se vlastně nebude s kým opylovat....
Děkuji za odpověď.

Taková (asi hloupá) otázka. Když mám jen jednu rostlinku Red Savia bude plodit? Protože se vlastně nebude s kým opylovat....

Děkuji za odpověď.
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
rod capsicum jsou samosrpašne rostliny, obsahujíci jak samiči tak samči rozmnožovaci ostrojenstvo takže se nemusiš bát
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak pise Hami, problem neni v technice opylovani, ale v tom, ze kytka kvety neudrzi sama o sobe. Poradny kvet na rostline drzi jak prikovany.
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám Pequin, Cheyenne, Chinesse ornamental a mohu říct že každá má alespoň 20 květů, z minula odhaduji, že tak polovina budou plody. Minule jsem s rostlinou ani netřásl ani nefoukal a plody byly. Hmyz mi tu nelítá, tak myslím že opylení by neměl být zásadní problém. To zatřesení s rostlinou mi přijde jako dosti dobrý způsob aby ten pyl spadl z tyčinek na pestík. Schválně se podívej do květu 

Naposledy upravil 1 dne postcd; celkem upraveno 25x.
Nepoužívejte šmírovací služby Google ale soukromé služby Proton.me
- MARIO.GREEN
- Nový člen
- Reputace: 1
některé květy prostě opadají.Ale pokud je jich moc,tak jim může chybět draslík(vyživuje květy),nebo naopak přebývá dusík(moc dusíku zabrzdí,nebo vůbec neumožní květ)
- Swarm23
- Nový člen
Stejná otázka, tentokrát druh Cheiro Pessego.Swarm23 píše:Zdary, využiji toto téma, děkuji.![]()
Taková (asi hloupá) otázka. Když mám jen jednu rostlinku Red Savia bude plodit? Protože se vlastně nebude s kým opylovat....![]()
Děkuji za odpověď.