Mam jednu otazku dnes jsem zasel...chci se zeptat jestli mam hnojit už ted(např po 2 mesicich) nebo až po přesazeni do foliovniku(květen)...nekde jsem cetl z v substrátu na výsev vydrží hnojivo 4-6 tydnu..tak nevim,,paní v obchode mi rekla ze hnojit az po presazeni do foliovniku..nejaka rada?
Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku
Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku
zdravim Vas:-)
Mam jednu otazku dnes jsem zasel...chci se zeptat jestli mam hnojit už ted(např po 2 mesicich) nebo až po přesazeni do foliovniku(květen)...nekde jsem cetl z v substrátu na výsev vydrží hnojivo 4-6 tydnu..tak nevim,,paní v obchode mi rekla ze hnojit az po presazeni do foliovniku..nejaka rada?
- anly
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku
ahoj, ze začátku nehnojím vůbec, zasevám do výsevního substrátu, ršeliny, nebo úplně super jsou jiffy tablety. pak přesazuji do foliovníku, nejdříve ale zarývam posekanou trávu, kterou udusám a pak zahrnu hlínou. zhruba za týden, až tráva začne tlít, začnu sadit moje miláčky. to vše samo až je teplo, květen? jak kdy. no a pak jsem hnojil 3v1 na papriky a rajičata.
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
dejviik,
v případě, že paprika začne ztrácet zelenou barvu, od okrajů listů ke stonku po 2 - 3 měsících předpěstování bez přidavků hnojiv, může se jednat o deficit a je nutné lehce přihnojit vhodným vyváženým hnojivem. Nedoporučuji kristalon ani jiné minerální (chemická) hnojiva, kdy vše důležité v susbtrátu těmito látkami usmrcujete.
v případě, že paprika začne ztrácet zelenou barvu, od okrajů listů ke stonku po 2 - 3 měsících předpěstování bez přidavků hnojiv, může se jednat o deficit a je nutné lehce přihnojit vhodným vyváženým hnojivem. Nedoporučuji kristalon ani jiné minerální (chemická) hnojiva, kdy vše důležité v susbtrátu těmito látkami usmrcujete.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
diky diky:-) mam to zatim v kelimcich a mam tam substrat pro vysev:-) az budu presazovat do vetsich kelimku (jeste pred foliovnikem) jaky pouzit substrat ..vysev? zahradnicky? nebo na papriky a rajcata?