Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
dejviik
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku

Příspěvekod dejviik » 09 led 2013 19:54

zdravim Vas:-)
Mam jednu otazku dnes jsem zasel...chci se zeptat jestli mam hnojit už ted(např po 2 mesicich) nebo až po přesazeni do foliovniku(květen)...nekde jsem cetl z v substrátu na výsev vydrží hnojivo 4-6 tydnu..tak nevim,,paní v obchode mi rekla ze hnojit az po presazeni do foliovniku..nejaka rada? :respect:

anly
Stálý člen

Re: Hnojit už v květinači nebo až ve foliovniku

Příspěvekod anly » 16 led 2013 21:48

ahoj, ze začátku nehnojím vůbec, zasevám do výsevního substrátu, ršeliny, nebo úplně super jsou jiffy tablety. pak přesazuji do foliovníku, nejdříve ale zarývam posekanou trávu, kterou udusám a pak zahrnu hlínou. zhruba za týden, až tráva začne tlít, začnu sadit moje miláčky. to vše samo až je teplo, květen? jak kdy. no a pak jsem hnojil 3v1 na papriky a rajičata.

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 17 led 2013 10:07

dejviik,

v případě, že paprika začne ztrácet zelenou barvu, od okrajů listů ke stonku po 2 - 3 měsících předpěstování bez přidavků hnojiv, může se jednat o deficit a je nutné lehce přihnojit vhodným vyváženým hnojivem. Nedoporučuji kristalon ani jiné minerální (chemická) hnojiva, kdy vše důležité v susbtrátu těmito látkami usmrcujete.

dejviik
Stálý člen

Příspěvekod dejviik » 22 led 2013 21:18

diky diky:-) mam to zatim v kelimcich a mam tam substrat pro vysev:-) az budu presazovat do vetsich kelimku (jeste pred foliovnikem) jaky pouzit substrat ..vysev? zahradnicky? nebo na papriky a rajcata?

Zpět na „Začátečnický koutek“