Zdravíčko, jsem začátečník a pěstuji prvním rokem. Mám odrůdy Praerie Fire, Sumpy, Cheyenne a Fairy Lights. Musím říct, že ze začátku se vše krásně dařilo a rostlinky pěkně rostly, pak se ale ukázal první škůdce a byl to nějaký chvostoskok v hlíně, ale rostlinek si nevšímal, tak jsem nechal hlínu pořádně proschnout a byl klid. Poté, co mi začaly rostlinky plodit, tak se objevil další škůdce, kterého jsem už tak nějak nepodchytil a rostlinky začaly trošku flekatět takovýma milimetrovýma skvrnakama na listech, až listy začaly hnědnout a hojně odpadávají. Pak jsem si všiml, že na listech a taky už na plodech běhají takové malé, téměř neviditelné breberky. Vypadá jako taková malá méně než milimetrová "čárka",která se pohybuje na svou velikost poměrně rychle. Nejdříve jsem jich viděl pár na lístkách, ale teď jsem si všiml, že se mi nějak shromažďujou na zralých plodech. Snažil jsem se je vyfotit, ale jsou tak malí, že mi je foťák v mobilu ani nedoostří. Foto přikládám v odkazu.
http://imageshack.cz/image/vW1
To byl první problém, s kterým žádám o pomoc a další je, že všechny odrudy co pěstuji tak krásně pálí,ale plody odrůdy Cheyenne nepálí vůbec a chutnají spíš sladce

Nevím čím to je, ale objednal jsem je z semínka-chilli.cz a řekl bych, že to je opravdu cheyenne, že k žáměně nedošlo s nějakou jinou. Plody vypadají úplně stejně jako na internetu z obrázků. Zalévám a hnojím všechny rostilnky a odrůdy úplně stejně. Tož nevíte co s tím ?

Jinak zralý plod odšmiknu asi týden až 14 dní po dozrátí.
Díky za každou radu