Netuším co to muže být, virus ?? Ze spodní strany listů na první pohled to připomíná mšice, ale jsou to spíš jakési zduřeniny, v praci jsem na to koukal pod mikroskopem, ale je to dílenský mikroskop na měření takže má malou hloubku ostrosti max. 0.1mm, zkusil jsem to i cvaknout .
Je to sladká paprika - Lungy F1 - SEMA, sel jsem to společně z ostatními ty jsou OK, substrát stejný
Děkuji, stačí nasměrovat, odkaz, atd.
Naposledy upravil 1 dne ARTHUR; celkem upraveno 11x.
Já bych řekl, že příčinou je vysoká vlhkost. Rozumím tomu dobře, že v kelímkách nemáš drenáž pro odtok přebytečné vody? Jestli je to tak, tak je to chyba, kterou musíš napravit.
Koukám, že by zase DinO rychlejší a to je dobře
Kelímky a květináče mají odtokové dírky a ve vode nestojí, je pravdou že tak obden rosím, ale bydlím v bytě takže tu exta vlhké prostředí nemám . Zkusím ještě ubrat vodu a nebudu rosit . Ještě jsem si vzpomněl oproti minulím letum jsem letos použil SYMBIVIT ® RAJČATA A PAPRIKY, ale ten je všude vychvalovaný .
Preventivně jsem včera ostříhal "napadené" listy a papričky (Lungy F1) přenesl do jiné místnosti. Teď jsem rád že to není přenosný virus ale jsou jestě v separaci a vypadají dost hole ) ta fotka víše je původní stanoviště tady jsou ty poškozené tedy teď halavně nůžkami.