Chilli pozdrav na uvítanou

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
seeker
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Chilli pozdrav na uvítanou

Příspěvekod seeker » 07 kvě 2015 01:18

Ahoj,

loni jsem se více začal zajímat o chilli, začalo to vlastně náhodným sledováním videí na youtube, ale brzy už jsem se přehraboval v seznamech druhů, Scovilleho jednotkách a tak dále a tak dále. Jak už to tak bývá, shodou okolností tou dobou otec dostal pár sazenic, takže jsem si za oknem v truhlíku vypěstoval prvních cca pět keříčků - celkem dvou druhů (Cayenne Yellow jsem pravděpodobně identifikoval správně, ale ten druhý je prostě anonymní "malá červená")

No a letos jsem se do toho pustil hezky od semínek. Byl to hned z kraje boj, protože jsem kromě pár jiffů vsadil na substrát z loňského pěstování kde čeho, kde se celkem dařilo smutnicím - což pro malé semenáčky nebylo žádné terno. No z větší části jsem tu bitvu nevybojoval, pár sazenic nicméně na parapetů trůní a naštěstí co do kvantity to jistí otec, který se pro chilli celkem nadchnul a přežilo mu toho podstatně více - takže brzy si domů přivezu další pálivé kamarády.

Tady jedna lehce neaktuální (a nepříliš kvalitní) fotka pro představu, leč o moc větší zatím nejsou (smutnice? špatný substrát? nehnojení? těžko říci). Tudíž se chystám vybavit lepší hlínou, trochou hnojiva a uvidíme, co z toho vyleze.
Obrázek

Jinak co se týče druhů, tak na fotce Black Pearl, Satan's Kiss, neduživka, co už to má za sebou, Loco a Medusa. Dále nějaké ty Cayenne Yellow, Red Habanera, Bird's Eye. Tak uvidíme, jak to poroste dál.

Palu zdar!

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 831

Re: Chilli pozdrav na uvítanou

Příspěvekod Zrzek » 07 kvě 2015 09:55

Po přesazení většinou nastane nějaká odmlka v růstu, což se tak +- do týdne spraví a porostou. Více by mě trápila ta na fotce úplně vpravo dole, kroutí listy do ruličky, což mi letos udělaly korály. Bylo to z předhnojeného substrátu a o rostlinku jsem přišel. Taky bych do substrátu přimýchal perlit. Ať se daří

seeker
Stálý člen
Reputace: 0

Re: Chilli pozdrav na uvítanou

Příspěvekod seeker » 07 kvě 2015 10:14

Zrzek píše:Po přesazení většinou nastane nějaká odmlka v růstu, což se tak +- do týdne spraví a porostou. Více by mě trápila ta na fotce úplně vpravo dole, kroutí listy do ruličky, což mi letos udělaly korály. Bylo to z předhnojeného substrátu a o rostlinku jsem přišel. Taky bych do substrátu přimýchal perlit. Ať se daří
Díky. Jak jsem psal do popisku fotky, ta zkroucená už to má za sebou. Více kytek mi takhle kroutilo listy, některé to rozchodily, jiné ne. A předhnojený substrát mě napad taky, druhá věc je, že jsem ještě úplně nevyhrál boj se smutnicema, nechci kytky moc prolejvat nějakým mospilanem, tak v této chvíli jedu jen na lepové destičky a občas nějaká ta muška vyletí. Jinak v některých květináčích perlit mám, akorát je na povrchu později dodaná malá vrstva hlíny bez něj.

Ale ještě k růstu, pravda, že se chvíli po přesazení trochu rozjely, obzvlášť Satan's Kiss, ale furt mám pocit, že to není ideální. No uvidíme, dneska koupím chilli focus a lignohumát a opatrně je začnu živit.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“