loni jsem se více začal zajímat o chilli, začalo to vlastně náhodným sledováním videí na youtube, ale brzy už jsem se přehraboval v seznamech druhů, Scovilleho jednotkách a tak dále a tak dále. Jak už to tak bývá, shodou okolností tou dobou otec dostal pár sazenic, takže jsem si za oknem v truhlíku vypěstoval prvních cca pět keříčků - celkem dvou druhů (Cayenne Yellow jsem pravděpodobně identifikoval správně, ale ten druhý je prostě anonymní "malá červená")
No a letos jsem se do toho pustil hezky od semínek. Byl to hned z kraje boj, protože jsem kromě pár jiffů vsadil na substrát z loňského pěstování kde čeho, kde se celkem dařilo smutnicím - což pro malé semenáčky nebylo žádné terno. No z větší části jsem tu bitvu nevybojoval, pár sazenic nicméně na parapetů trůní a naštěstí co do kvantity to jistí otec, který se pro chilli celkem nadchnul a přežilo mu toho podstatně více - takže brzy si domů přivezu další pálivé kamarády.
Tady jedna lehce neaktuální (a nepříliš kvalitní) fotka pro představu, leč o moc větší zatím nejsou (smutnice? špatný substrát? nehnojení? těžko říci). Tudíž se chystám vybavit lepší hlínou, trochou hnojiva a uvidíme, co z toho vyleze.

Jinak co se týče druhů, tak na fotce Black Pearl, Satan's Kiss, neduživka, co už to má za sebou, Loco a Medusa. Dále nějaké ty Cayenne Yellow, Red Habanera, Bird's Eye. Tak uvidíme, jak to poroste dál.
Palu zdar!