Vše co by měl začátečník vědět :)
Re: Vše co by měl začátečník vědět :)
Ja se skoro všude dočetl o 18 hodinách svícení, tak nevím. Světlo i teplota je si myslím celkem dobrá. Zalivam spíše méně než více. Nedokážu určit množství vody, ale určitě to neprelivam tak by to teklo spodem. Myslím si že množství může byt v rozmezí velké a malé pulky ( panak na alkohol). Dodal jsem nové fotky z dnešního rána a opět Cayeny jsou v lepší kondici než večer. Tak nevim, ze by bylo málo nebo naopak moc světla. Co si o tom myslíte?

-
- Stálý člen
- Reputace: 35
- Obrázky: 0
Ja sa snazim substrat miesat s perlitom (cca 1:3), aby nebola zemina tazka a nedrzala dlho vodu. Do 0.5l kelimka som dokonca daval na spodok keramzit. Mozno to je zbytocne, neviem. Ale snazim sa to mat co najviac "vzdusne".
Podla fotky by som tipol, ze to mas dost vlhke, ale podla mnozstva vody co pises mi to pride zasa nepravdepodobne. Ono je pravda, ze ked sa do kelimku napr oprie slnko, tak to vysusi rychlo (cez vikend som to mal vonku), v porovnani s umelym svetlom...
Osobne by som niektore rastliny skusil premiestnit za okno (pises, ze mas jedno na juh) a sledoval, co to urobi. Mozno sa preberu k zivotu viac a zistis, kde bola chyba.
Nemas inak v tej izbe kde svietis prilis vlhko?
Podla fotky by som tipol, ze to mas dost vlhke, ale podla mnozstva vody co pises mi to pride zasa nepravdepodobne. Ono je pravda, ze ked sa do kelimku napr oprie slnko, tak to vysusi rychlo (cez vikend som to mal vonku), v porovnani s umelym svetlom...
Osobne by som niektore rastliny skusil premiestnit za okno (pises, ze mas jedno na juh) a sledoval, co to urobi. Mozno sa preberu k zivotu viac a zistis, kde bola chyba.
Nemas inak v tej izbe kde svietis prilis vlhko?
-
- Stálý člen
- Reputace: 35
Inak ta vlastnost, ze vecer maju trosku listy dolu a rano sa akoby daju "dokopy" (vyzeraju lepsie) je uplne normalna
Preto je lepsie napr. zalievat rano, lebo ak zostanu aj rano zvadnute, tak to znamena, ze potrebuju vodu. Aspon co mam skusenosti.

18 hodin je vážně moc. Chilli není canabis.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2978
- Kontaktovat uživatele:
Já svítím +/- 13 hodin podle toho, jak to stihnu vypnout. Těch zmíněných 13 hodin je asi nejrozšířenější názor na dobu svícení, ale možná se pletu.
Tak holky zase lehce povadly. Nevím co je trápí. Necham je do do konce týdne bez vody a uvidíme. Vlhkost v "boxu" je na 49% a teplota na 25, teplotu bohužel nesnížím v bytě mam 24,2. Upravim tedy dobu sviceni na 13 hodin. Možná příčina bude i to že substrat není ja píše Hudobnik vzdušný. Lehce jsem ho při presazovani utlačil. Jen mi furt nejde do hlavy proc jen Cayeny. Přikládám foto pro porovnání ráno a teď.

-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
Potezkej si kelimky a poznas zda jsou nacucane ,neb suche. Stane se,ze pokud substrat preschne,neni pak schopny nabrat dostatek vody az ke konrenum a jen protece po stracnach ven. Jinak svitim 18/6 ,abych dohnal zameskany cas.
pan_klobouk