Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
cOOLmOM
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !

Příspěvekod cOOLmOM » 05 lis 2015 20:44

Jej diky moc za vše:) dnes dorazila seminka a ochutnavka bhut jolokii a super!! :chilli11:

-- 05 lis 2015 21:45 --

Diky lidi za vse) jinak mam uz doma seminka aji vzorek a super!!@-@

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 05 lis 2015 20:54

:thanx: Děkuju... :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

HabaneroXXX
Stálý člen
Reputace: 2

Příspěvekod HabaneroXXX » 17 lis 2015 09:33

Zdravím tě cOOLmOM
Dle mého názoru neděláš tak špatně. Tím myslím, že pustit se do něčeho po hlavě je většinou nejlepší začátek, než na to jít „pomalu, ale jistě“. Já sám jsem začal pěstovat chilli již ve třinácti letech a pěstuji rostliny chilli do dnes. Měl by jsi ale zkusit ze začátku něco méně pálivého, než je moruga. Samozřejmě pokud to považuješ ty sám za dobrý začátek bránit ti v tom nebudu... :) ;) . Co se týče sázení v listopadu... já osobně bych nejprve trochu prostudoval forum a počkal bych s tím tak do půlky prosince.
Z pozdravem HabaneroXXX

cOOLmOM
Nový člen

Příspěvekod cOOLmOM » 17 lis 2015 10:30

děkuji za odpověď. :) no tento týden jsem si objednal Habanero red savina ty jsou méně pálivější a četl jsem, že i méně náročné. No co se týče sázení v listopadu, tak od toho už jsem upustil :D kdyby jsi měl zkušenosti s Habanerem tak se rád něco přiučím :) .

HabaneroXXX
Stálý člen

Příspěvekod HabaneroXXX » 17 lis 2015 11:35

Habanero byla jedna z mých prvních odrud spolu s Rawit, Jalapenos a Cayenne. Na těchto odrudách jsem začínal, samozřejmě mne přirostlo k srdci nejvíce Habanero, a proto jsem si dal na foru jméno podle této rostliny. Každopádně s tímto „hibridem“ Habanero red savina nemám osobní zkušenosti takže ti s tím moc nepomohu. Mohu ti jen říct toto. U Habanera poznáš, že má poněkud větší listy a z pravidla: Čím větší listy, tím rostlina vyžaduje méně vláhy. Tedy tím jsem se alespoň řídil já. Také, když rostlina „trpí“, respektive když jí moc nezaléváš, tak její plody budou více pálit, než kdyby jsi jí zaléval hodně. Uvažoval jsem, že si na letošní/příští rok zakoupím Habanero balíček, ale váhám, když se podívám na nespočet semínek v mé „sbírce“, tak nevím, zda to má nějaký smysl :D... Možná si tento balíček nadělím pod stromeček ....
Z pozdravem HabaneroXXX

cOOLmOM
Nový člen

Příspěvekod cOOLmOM » 17 lis 2015 12:54

kdybys měl hodně semínek tak si rád nějaké koupím :D

HabaneroXXX
Stálý člen

Příspěvekod HabaneroXXX » 17 lis 2015 14:14

Rád bych ti nějaké ty semínka prodal, ale do takových věcí se já nepouštím. Nejsem zrovna zastáncem prodeje ve stylu z ruky do ruky... jestli chceš víc druhů tak radím zaskočit do Kauflandu, alespoň co já pamatuji tak tam prodávali tzv. chilli mix... jestli jsi dobrý hospodář, tak za pár kaček máš pěknou úrodu :) ;). Samozřejmě neslibuji, že tam něco takového bude. Je to už dlouho, co jsem to tam kupoval... :) ;) ... No každopádně letošní úroda nebyla vůbec špatná, atak těch semínek bude ještě víc :tiphat:

27866

Podotýkám, že tohle není všechno... :D :)

Johny004
Nový člen
Reputace: 1

Příspěvekod Johny004 » 31 pro 2015 10:30

To je dobrý, Trinidad budu teprve kupovat. Ale posledně jsem dělal Chilli z Carolina reaper a z takovou pálivostzí jsem se ještě nesetkal :-D Napiš, kdyžtak vyměníme semena

Zpět na „Začátečnický koutek“