Co se zemí ? Balkon
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Co se zemí ? Balkon
Ahoj tak pomalu likvidujeme ty naše krásky ( není tu brečící smajlík ) nechce se mi sypat zem před panelák ke stromu jako to dělají cšichni mám v plánu sehnat sud 120-220L a zem sesipak do něj a vyndat kořeny samozřejmě ošetřujete nějak tuhle zem ? nebo před hnojit na příští rok nějak zajímaly by mně tipy nebo co s tím děláte vy panelákoví
přeci jen to není malej peníz kupovat rašelinu každej rok tak jak ??? 
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 831
Re: Co se zemí ? Balkon
Mám v plánu sesypat letošní hlínu do zednického kalfasu, smýchám s novým substrátem a perlitem a nechám na balkoně promrznou přes zimu. Nahnojovat už to nebudu, co bude ze substrátu bude stačit a aspoň to nebude moc při přesazení. Tak to mám v plánu já. 
Vidím to nějak podobně. Ale uvažuju, že z bezpečnostních důvodů si nechám jenom polovinu substrátu a druhou dokoupím. Možná je to zbytečná opatrnost.
Ale dohnojovat určitě budu. Nějaké granulovaný koňský hnůj, nebo tak něco...
Ale dohnojovat určitě budu. Nějaké granulovaný koňský hnůj, nebo tak něco...
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Taky tu starou zem skladuju, klidně v igelitovým pytli, promzne , zbytky kořínku shnijou, na jaře to v pohodě smíchám s novým substrátem, případně i trochou hnojiva. Nestalo se mi že bych měl nějakou plíseň.Vyhazovat zeminu je zbytečnej přepych, jde spíš o to místo ,kde skladovat kopice hlíny
v paneláku apod. 
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Koupím sud cca 120 l a sesypu smíchám s novým a na jaře jen smíchám v kyblích s perlitem a nějakým hnojivem a už to pojede na novo
jen se zeptám před zimou do toho nebudete dávat nic hnojivo nebo tak aby se to pěkně uleželo nebo tak něco 
Pred zimou by tam mel vyznam asi maximalne zamichat vapenec, kvuli zvyseni PH a tedy snizeni kyselosti po ruznych hnojivech.
https://megazahrada.cz/000358-agro-vapn ... omit-5-kg/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://megazahrada.cz/000358-agro-vapn ... omit-5-kg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Už jsem to tady někde jednou psal, ale já budu zeminu skladovat v pytlích na stavební suť (v těch bílých tkaných - jakýkoliv hobbymarket) - vyhodu vidím v tom, že substrát bude více dýchat, lépe promrzne a po zimě pytel jen složím a mám uklizeno. Navíc ekonomicky je to taky někde jinde, než kupovat velký kalfas nebo sud a pak řešit, jestli se mi vejde do garáže.
Zda do něj přimíchat vápenec nebo např. koňský hnůj ještě pořád rozmýšlím.
Zda do něj přimíchat vápenec nebo např. koňský hnůj ještě pořád rozmýšlím.
Naposledy upravil 1 dne IgoVlk; celkem upraveno 15x.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 698
Dobrý nápad s tím pytlem - třeba něco takového? : http://www.levnestavebniny.cz/pytel-tkany-.7914/" onclick="window.open(this.href);return false;