moc zajímavéj nápad jen mě by stím vyhodily z barákuPedro píše:Tak jsem nahrál "paprikosudy" do galerie...jen pro zajímavost. Zkusím dát sem, ale zatím jen odkaz...
Jen letos se tam nějak do sazenic pustili slimáci, proto jsou některé kapsy na boku prázdné :-(
gallery/image_page.php?album_id=1672&image_id=20301" onclick="window.open(this.href);return false;
Venkovní / polní pěstování paprik
Re: Venkovní / polní pěstování paprik
Proč? Vysvětlil by jsi, že dva sudy zaberou míň místa, než 30 květináčů...a takový sud plný habaner a ostatních dobrůtek?proki73 píše:moc zajímavéj nápad jen mě by stím vyhodily z barákuPedro píše:Tak jsem nahrál "paprikosudy" do galerie...jen pro zajímavost. Zkusím dát sem, ale zatím jen odkaz...
Jen letos se tam nějak do sazenic pustili slimáci, proto jsou některé kapsy na boku prázdné :-(
gallery/image_page.php?album_id=1672&image_id=20301" onclick="window.open(this.href);return false;
Taď jsem narazil na verzi na balkonPedro píše:Proč? Vysvětlil by jsi, že dva sudy zaberou míň místa, než 30 květináčů...a takový sud plný habaner a ostatních dobrůtek?proki73 píše:moc zajímavéj nápad jen mě by stím vyhodily z barákuPedro píše:Tak jsem nahrál "paprikosudy" do galerie...jen pro zajímavost. Zkusím dát sem, ale zatím jen odkaz...
https://www.youtube.com/watch?v=w313O4WB45I" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=W8fIvKW2wuE" onclick="window.open(this.href);return false;
je to krásné ale tu nejde o místo toho je dost aleo vzhled už to sliším tam si porej plac a žádné sudy 
Ach ty naše ženyproki73 píše:je to krásné ale tu nejde o místo toho je dost aleo vzhled už to sliším tam si porej plac a žádné sudy
Dobrej měl bych pár dotaz ohledně papriček v kýblech ;-) . Jeden takový obecný
na jakou světovou stranu je ideální mít papričky postavený(počítáno že na opačný straně je zeď u nichž je postavený kýbl s papričkou). Druhý je složení zeminy/hnojiva(chtěl bych použít koninu ke které mám přístup)+ čehokoliv co je dobré v něm mít ) díky za tipy
Palu zdar
Palu zdar
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Určitě tak, aby na papričky šlo co nejvíc světla a měli teplo...záleží taky na nadmořské výšce... já měl nějaké v kýblích v prostoru...a oproti foliáku to byla bída. Ale někde v nížině je to potom taky jiné. Ve vyšších nadmořských polohách chce využívat ochrany zdí a také akumulace tepla zdmi.
Určitě bych se nebál dát do spodní části kýble vstvu uleželého hnoje. Zemina by měla být kyprá ... pokud máš dobrou na zahradě, tak tu, anebo jí nastavit univezálním substrátem typu B ...anebo použít jen ten substrát (ideální stav) + ten hnůj .... no a pak průběžně hnojit, případně postřik Wuxalem atd.
Určitě bych se nebál dát do spodní části kýble vstvu uleželého hnoje. Zemina by měla být kyprá ... pokud máš dobrou na zahradě, tak tu, anebo jí nastavit univezálním substrátem typu B ...anebo použít jen ten substrát (ideální stav) + ten hnůj .... no a pak průběžně hnojit, případně postřik Wuxalem atd.
http://www.foto-tapety.cz
Taky bych měl otázečku. Plánuji vysázet chilli na políčko a právě přemýšlím, jaké odrůdy použít. Mám v plánu tam dát anuumky typu Cayene apod a přemýšlel jsem i o Habanerech, ale mám strach, že nestihnou dozrát. Přeci jen nebydlím na jižní Moravě. Šli byste do capsicum chinenses nebo jen anuum?