Dilema s kvetinacmi

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
proki73
Moderátor
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Dilema s kvetinacmi

Příspěvekod proki73 » 20 kvě 2014 22:23

andy33 píše:S tym preliatim sa to stalo raz este ked boli v kelimkoch. Vtedy som ich polial znova az tyzden po presadeni ale troska som to prehnal a pocasie tomu stavu nepomahalo tak na to zareagovali.
Kazdopadne krasne prosperovali a aj korene boli pred presadenim krasne rozvinute a rozhodne nie uhnite.
Netvrdim, ze za ten jeden ci dva nove pokrutene listky moze jednoznacne preliatie ale z rastom sa absolutne od presadenia po dvoch tyzdnoch nepohli.
Naopak Fatalii, kt. boli rovnako preliate a presadene len to truhliku zacali krasne rast.
neboj oni porostou 2 tydny není tak moc ja jsem před měsícem přesadil okrasky do tuhlíku a taky neporostly ale když jsem byl nucen jeden truhlik zrušit a rostlinky jsem rozdal tak kořeny se 3x zvětšily takže se neboj oni se rozrostou

andy33
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod andy33 » 21 kvě 2014 20:28

proki73 píše:
andy33 píše:S tym preliatim sa to stalo raz este ked boli v kelimkoch. Vtedy som ich polial znova az tyzden po presadeni ale troska som to prehnal a pocasie tomu stavu nepomahalo tak na to zareagovali.
Kazdopadne krasne prosperovali a aj korene boli pred presadenim krasne rozvinute a rozhodne nie uhnite.
Netvrdim, ze za ten jeden ci dva nove pokrutene listky moze jednoznacne preliatie ale z rastom sa absolutne od presadenia po dvoch tyzdnoch nepohli.
Naopak Fatalii, kt. boli rovnako preliate a presadene len to truhliku zacali krasne rast.
neboj oni porostou 2 tydny není tak moc ja jsem před měsícem přesadil okrasky do tuhlíku a taky neporostly ale když jsem byl nucen jeden truhlik zrušit a rostlinky jsem rozdal tak kořeny se 3x zvětšily takže se neboj oni se rozrostou
Dam im cas, vsak ja som trpezlivy. Zatial ma bude tesit a ukludnovat Fatalii. Vdaka za povzbudive slova. :thanx:

brezina4
Nový člen

Příspěvekod brezina4 » 18 črc 2014 12:47

Pro ty rostlinky co se ki nevesli do zahonu jsem koupil v Hornbachu zednicka vedra 12l za 28,- bebo 20l za 49,- staci vyvrtat diry a je kvetinac na svete. komu vadi cerna barva muze si je pretrit nebo obalit. myslim ze za par korun prima kvetinac

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 18 črc 2014 16:38

Pro pristi rok planuji nejaka 12l vedra poridit. Mate nekdo tip na kvalitni? Kolega rikal ze ma nejaka stara mraky let a preziji tahani sute ze stol. Ale koupili ted nejaka nova a uz dve jim ruply. Je jasne ze jako ve vsech odvetvich se dela spotrebak a veci co malo vydrzi.
Spis mi slo jen o to co treba doporucite nebo cemu se vyhnout. Urcite jsou rozdily v pruznosti tech plastu atd...

brezina4
Nový člen

Příspěvekod brezina4 » 19 črc 2014 11:51

Zednicka vedra z Horbachu do tech bych asi sut nedaval ale pro kytky jsou idealni a za par korun viz vyse.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 19 črc 2014 14:12

jj určitě ty vědra stavební, za tu cenu asi nic lepšího neseženeš. ale počkej si na akce, lepší koupit 20l za 39kč než za 60kč .. :) Globus možná ještě má tu akci.

brezina4
Nový člen

Příspěvekod brezina4 » 19 črc 2014 14:25

horbach ma 20l za 49,- bez akce

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 20 črc 2014 20:58

Jeste dotaz k ten kyblum a kvetinacum cerne barvy globalne. Kdyz na ne pere slunicko, neni to moc nebezpecne pro koreny? Kytky si uz na vedro jakz takz zvykly, ale i hnedej kvetinac se dokaze poradne rozpalit, tim padem jeste vice se rozpali kvetinac nebo kybl cerne barvy. Mozna to zbytecne moc resim, jen me to napadlo :-)

Zpět na „Začátečnický koutek“