potřebuji poradit začínam
Re: potřebuji poradit začínam
chilli focus je na přihnojeni v období růstu ale jinak je na hovno
Zdravím, mám pár otázek.
1.Jak se projeví přehnojení? Dávám cca 10ml jednou týdně.
2. Jak správně usušit papričky,aby mi neshnily?
3. Jak poznám,že paprička už je vyzrálá?
Díky
1.Jak se projeví přehnojení? Dávám cca 10ml jednou týdně.
2. Jak správně usušit papričky,aby mi neshnily?
3. Jak poznám,že paprička už je vyzrálá?
Díky
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
1. Přehnojení se projevuje deformací, kroucením listů, na omak ztvrdnutím listů a popřípadě pokud je mnoho dusíku, tak zvětšováním listů ve spodním části rostliny a obecně tmavnutí zeleně. Fotky ZDE
2. Silnostěnné nebo objemnější druhy rozkrát na půl popřípadě usušit v sušičce.
3. Záleží za jakým účelem. K jídlu se některé druhy berou ještě v technické zralosti. Jinak když změní barvu na finální tak se to bere jako botanická zralost a tudíš i vyzrálá. Jestli na semena, počkej pár týdnu ve finální barvě.
1. Přehnojení se projevuje deformací, kroucením listů, na omak ztvrdnutím listů a popřípadě pokud je mnoho dusíku, tak zvětšováním listů ve spodním části rostliny a obecně tmavnutí zeleně. Fotky ZDE
2. Silnostěnné nebo objemnější druhy rozkrát na půl popřípadě usušit v sušičce.
3. Záleží za jakým účelem. K jídlu se některé druhy berou ještě v technické zralosti. Jinak když změní barvu na finální tak se to bere jako botanická zralost a tudíš i vyzrálá. Jestli na semena, počkej pár týdnu ve finální barvě.
Díky moc,když nemám sušičku,tak usušit na sluníčku na novinách? Na semena si vezmu jen pár papriček a tos minahrál na další otázku.Když semena vyndám,tak mám je nechat něják proschnout a pak dát do toho uzavíratelnýho sáčku? vydrží mi do dalšího roku v tom sáčku? Dík
ahoj pokud sušíš na sluníčku je lepší větší papričky rozříznout a semínka je třeba nechat pomalu sišit ve stínu třeba doma na talířku ja je suším tak 14 dní a pak je dávám do sáčku
Jo tak je rozříznu,hlavně aby to neshnilo! Take semínka se dají použít i za rok?
když je uskladníš v suchu a tmě tak je použiješ i za 5 let když budou dobře vysušené 

Ode mne taková raritka: na sušení se mi osvedčila lednička s NO-FROSTEM
vše co do ní dávám musím mít přikryté, jinak je to do druhého dne oschlé. A na semínka to bylo super. A dost vysoká klíčivost.