Tehir píše:Chilli můžeš pěstovat i po naprosto neandrtálském způsobu. Strčíš semínka mezi dva mokré kapesníčky a necháš normálně v uzavřené nádobě klíčit. Jakmile se objeví klíčky, něžně píchneš semínka klíčkem dolů do větší nádoby (já mám ráda takové ty průhledné vaničky od 0,5 kg rajčat, mají vespod i dírky) do asi 5 cm hlíny, aby se dalo případně dosypávat. Přetáhneš to celé potravinovou folií a vrazíš na okno. Teď už je hezky, tak to zvládnou i bez lampy. Nejsou zas tak choulostivé, jak to vypadá po přečtení fóra, jen při ideálních podmínkách dosáhneš lepší úrody a budeš mít rychleji velké rostliny. Stejně jako třeba papriky pěstované venku v záhoně mají klidně i o polovinu méně plodů než ty ze skleníku (záleží na počasí).
Pokud je chceš dávat na topení a máš nastavenou fakt horkou vodu, chce to pořádně tlustý prkýnko (z kuchyně), nebo radši víc, aby se ti to neuvařilo. Mám zkušenosti jen s anuumkama, ale teplota substrátu nad 30 stupňů asi nebude ideální.
i takhle to jde mám od kolegině Tehir krásné sazeničky black pearl a zatím neumřeli

ale to topení není řešení kolísání dennich a večerních teplot je příliš velký takže klíčivost klesá a stím uvařením je to prada ale to prkno tomu zabrání a co se tíče těch ubrousku to je dost nebezpečné tak malej klíček přendávat raději používám jiff nebo substrát pro výsev

ať rostou