vadnutí papriček

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
sembeth
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: vadnutí papriček

Příspěvekod sembeth » 09 kvě 2013 23:11

jax90 píše:Jaaj ale ja mam všetko posadene bud vonku alebo v skleniku,normalne v pôde :) Tam to už je trochu ine nie?Lebo som trochu viac doprila vody rastlinam sa kus vzchopili takže podla toho usudzujem že možem im dať vela vody ,ved to sa v pôde by malo rovnomerne rozložiť :)
Mno jak se to vezme. Jelikož se taktéž chystám na vysazení do půdy do fóliáku, tak v mém případě, kdy mám na pozemku samej jíl, defacto již od povrchu (ornice byla stažena ještě před prodejem pozemku!!!!!!), kterej vodu moc nepropouští, může samozřejmě výše uvedený problém vyvolat. Tj. pakliže substrát pro papriky (zeminy+hnůj+perlit+písek) je výrazněji propustnější než jíl, tak se samozřejmě bude přebytečná voda kumulovat na rozhraní těchto dvou půd a může dojít k přelití, hnití. Kdo zažil jíl, ví o čem mluvím.

Nicméně je pravda, že jsem mluvil především k zálivce doma v květníkách, se kterou mám práve teď aktuální zkušenost. Předpokládám ale, že v mém případě zůstane přístup stejný i pro kytky v půdě venku.

jax90
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod jax90 » 10 kvě 2013 21:59

Tak ono treba polievať papriku každy večer,nie?Ak sa da,tak odstatou vodou.Dneska som zalieval narychlo čerstvou studenou vodou z potoka,tak sa bojim aby rastlinky nedostali nejaky šok.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 11 kvě 2013 12:48

Každý den určitě ne. Možná tak v letních měsících v květináči na balkoně a podobných místech, kdy zemina schne hodně rychle. Jinak ve skleníku. Paprika obecně má ráda raději sušší zem než mokrou kor ve skleníku, Já v těchto parných dnech zalívám 1-2/3 dny podle potřeby, a na tu hodně studenou vodu si dej pozor, to papriky nerady.

HotFox
Stálý člen
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HotFox » 20 kvě 2013 16:29

To ja pozorujem na mojich Habanerach ktore mam v zimnej zahrade, že vždy jak zapadá slnko navečer , poklesnu listy tak cca o 2-3 cm. rano sa zobudim a už sú zase v pozore :) Neviem prečo to tak je. Kytky su krásne, silne, zdravé. Asi len sa ukladajú vždy na "odpočinok" :) .

Inak čo sa zalivky tyka. Časom to dostaneš do ruky, a budeš vedieť kolko ktorá rastlinka potrebuje. Ja osobne polieval až vtedy ked spodne listky trocha "zmakknú" . Skúška správnosti je vždy váha kvetináča. Urode zdar!

Zpět na „Začátečnický koutek“